Pelikán (APB): Moje osobní motivace být politikem je dlouhodobá nespokojenost s tradičními stranami a politiky

29.09.2021 13:30 | Komentář

Komentář Josefa Pelikána, lídra Aliance pro budoucnost na Vysočině. S jakými tématy jde do voleb a co je největším problémem kraje, jehož je lídrem.

Pelikán (APB): Moje osobní motivace být politikem je dlouhodobá nespokojenost s tradičními stranami a politiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Aliance pro budoucnost představila stínové ministry vlády

Moje osobní motivace být politikem je dlouhodobá nespokojenost s tradičními stranami a politiky. Změna pro mne neznamená nové politické sliby před volbami, ale kompletní obměnu tváří a stran. Zajistí se tím narušení vazeb stávajícího klientelismu a vznikne příležitost pro změnu, obměnu, pro nové osobnosti bez vazeb na minulost.
 

Anketa

Má se o zahraniční politice EU dál rozhodovat jednomyslně, čili i s naším právem veta?

98%
1%
hlasovalo: 10640 lidí
 
Politiku vnímám jako práci, při které jako zástupce voličů hájím jejich zájmy. Politik má řádně spravovat společný majetek, a především vydávat jasná pravidla ve formě zákonů. Můj obdiv mají géniové, kteří posunuli lidskou společnost na lidské úrovni. Např. zajímavý je životopis Nikoly Tesly.
 
S jakými volebními tématy jdu do nadcházejících podzimních voleb? Zjednodušení státní správy. S tím souvisí vydávání srozumitelných zákonů a prováděcích předpisů. Je třeba konečně prosadit pozměňovací návrh nového stavebního zákona podle podmínek z praxe a doporučení ČKAIT. Citlivé zavádění stavebního zákona tak, aby nedošlo k zastavení vydávání stavebních povolení. A podpora mého kolegy Mgr. Petra Hanniga v prosazení zákona o českém jazyce. 
 
Kraj Vysočina má nejdelší silniční síť III. a IV. třídy v republice, do které se vynakládá mnoho prostředků. Přesto je mnoho silnic, mostů a křižovatek zanedbaných a čekajících na opravu. Kraje Vysočina se také výrazně dotkne plánovaná výstavba bloků v elektrárně Dukovany.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…