Personální rošády: Kde skončili Bublan či Špidla? A kolik lidí odešlo se Staňkem?

17.08.2019 13:25

Z vlivných sociálních demokratů se stávají poradci současných ministrů. Na Ministerstvo vnitra se nyní vrátil jeho někdejší šéf František Bublan. Za poslední půlrok se změny odehrály i na dalších ministerstvech. Třeba na Ministerstvu práce a sociálních věcí; zatímco jeho někdejší sociálnědemokratický ministr Zdeněk Škromach je dál externím poradcem, jeho předchůdce a pozdější premiér Vladimír Špidla se stal kmenovým zaměstnancem ministerstva, píše MF Dnes.

Personální rošády: Kde skončili Bublan či Špidla? A kolik lidí odešlo se Staňkem?
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Bublan

Kromě toho, že se František Bublan vrátil na vnitro, byl nedávno také zvolen do rady Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR). „Myslím si, že by to nemělo vzbudit rozepři,“ věří politik, který se chce angažovat jak v ÚSTR, tak na Ministerstvu vnitra, kde začal působit také Tomáš Šenkeřík, stranický tajemník Zlínského kraje.

Změny zaznamenalo také Ministerstvo práce a sociálních věcí. Zatímco bývalý sociálnědemokratický ministr Zdeněk Škromach je dál externím poradcem, jeho předchůdce a pozdější premiér Vladimír Špidla se stal kmenovým zaměstnancem ministerstva. Stejně jako například šéfanalytik někdejšího předsedy vlády Bohuslava Sobotky Michal Pícl.

Informace o tom, na kolik si Špidla a Pícl přijdou, ministerstvo s ohledem na ochranu osobních údajů nepodalo. Ke změnám pak došlo i na Ministerstvu kultury. S Antonínem Staňkem skončilo i všech jeho jedenáct poradců. S řadou rádců se rozloučilo i Ministerstvo průmyslu a obchodu, kde dovládla Marta Nováková (za ANO).


 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…