Petr Hájek se vysmál Šídlovi a Bakalovým chlapcům: Pánové konečně chápou, co se děje

06.08.2013 10:37

Až s velkým zpožděním si podle komentátora Petra Hájka začíná český mediální mainstream uvědomovat, co se to vlastně děje, a že jeho ambice definitivně ovládnout českou politiku prezident Miloš Zeman zmařil. Ještě to prý bude chtít pořádnou fušku, než hradní výspu normálního politického boje mediokracie ovládne.

Petr Hájek se vysmál Šídlovi a Bakalovým chlapcům: Pánové konečně chápou, co se děje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hájek

„Tento týden se skutečně máme nač těšit. A možná už ve středu budeme žít v jiné zemi,“ napsal komentátor Hospodářských novin Jindřich Šídlo. Podle šéfredaktora serveru Protiproud.cz Petra Hájka je to velmi zajímavé sebezpytování hlavní komentátorské hvězdy mediální stáje miliardáře Zdeňka Bakaly.

Je v něm prý vidět mediální oblouk, který opsal český mediální mainstream. Zatímco na začátku celé kauzy se prý zdálo, že situace běží podle plánu a premiéra Nečase vystřídá někdo, kdo jim půjde ještě více na ruku, po jmenování Rusnokovy vlády následovala vlna  posměšků, vycházející z úvahy, že ve sněmovně je pevné „stojedničkové“ kladivo na prezidenta. Až dnes si začínají připouštět, že tomu tak není. A řečnicky se ptají, tak jako Šídlo ve zmíněném textu: „Co se to vlastně děje“.   

Celý komentář Petra Hájka ZDE.

Šídlo prý překvapivě bystře pochopil, že je celkem jedno, jestli Rusnokova vláda důvěru získá či nikoliv. „Zeman se chová tak, jak to vždycky uměl. A ten, kdo to bude chtít jednou změnit, se mu bude muset postavit a porazit ho, jak to dokázal kdysi odepsaný Zeman. Na nic jiného, třeba na jakousi rozumnou 'dohodu', vsadit nelze,“ píše Jindřich Šídlo.

Podle Hájka lze jeho depresi pochopit. „Pan novinář snad cosi pochopil: Po Zemanově partii – ať v prvním kole dopadne jakkoli – se možná zase dočkáme politického boje, v němž někdo vítězí, někdo prohrává. Nikoli, že vyhrává vždycky pouze ten, koho určí Bakalovi chlapci a 'Spojené mediální fabriky' na manipulace,“ poznamenává k tomu Hájek.  

Bude to prý ještě tvrdá rachota, než mediokracie dostane pod kontrolu i Pražský hrad, kde jí čelí inteligentní a prohnaný politik. Na Šídlovu poznámku, že se nejspíš ve středu probudíme v jiné zemi, proto Hájek poznamenává, že v té „jiné zemi“ už dávno žijeme. Teď už prý zbývá jen otázka, kdo zvedne prapor svobody. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…