Petr Havlík: Pro Babiše jsme jako párek a kobliha. Túruje se Zemanem strach z migrantů. Pro Čínu jsme snadné sousto

10.03.2016 11:12

Někdejší mluvčí Občanského fóra a spoluzakladatel ODS Petr Havlík v rozhovoru pro Svobodné fórum pohovořil o tom, jak máme stále více našlápnuto stát se mixem čínské kolonie a ruské gubernie, zostra se pustil do Andreje Babiše a podivil se nad strachem Čechů z migrantů.

Petr Havlík: Pro Babiše jsme jako párek a kobliha. Túruje se Zemanem strach z migrantů. Pro Čínu jsme snadné sousto
Foto: obcane.cz
Popisek: Petr Havlík

K ruskému vlivu u nás Havlík uvádí, že „jedna věc je to, že někdo investuje do toho, aby nějací trollové kompletně obsadili internetové diskuse, to je tak jasné, že o tom nemá smysl polemizovat, ale v České republice je dnes asi 15 tisíc firem, které mají definovaného ruského vlastníka. Můžeme se domnívat, kolik dalších českých firem zde funguje přes domácí bílé koně. Předchozí vlády – především ty vedené Stanislavem Grossem a Milošem Zemanem – dokázaly prodat Rusům i zásadní strategické věci. Rusové to vnímají tak, že jsme jejich území.“

Čína prý zase hledala ve východní Evropě měkký podbřišek, to nejsnazší sousto, aby ho našla u nás. „Já bych řekl, že v tomhle jsme absolutně na špici. Dokonce se zdá, že Česká republika je snazší sousto než Maďar Orbán, než dnes značně oslabený tatranský samec Fico. Když tady vládnou lidé, kteří jsou schopni změnit názor dvakrát během dne, když na Hradě sedí člověk, který má různé vztahy, různé motivace a různé lásky, náklonnosti a závislosti, udělají si rešerši a vidí, jak je to snadné,“ říká někdejší mluvčí Občanského fóra a spoluzakladatel ODS.

Žijeme v předsíni totality

Hodně kritický je Havlík k předsedovi hnutí ANO a ministru financí Andreji Babišovi, o němž kupříkladu tvrdí, že „pro Babiše jsme všichni jen spotřební zboží s dočasnou trvanlivostí, asi jako párek z Kosteleckých uzenin nebo kobliha z Penamu. A on si navíc ve své zvrácenosti myslí, že to je tak správně“.

Navíc prý Babiš vytvořil antipolitiku, vyprázdnil zásadní pojmy, zlikvidoval i to torzo skeletu české politiky či zdárně využívá různé druhy užitečných idiotů. Vládu dle někdejšího mluvčího Občanského fóra řídí Babiš metodami Státní bezpečnosti. „Všechno je otázka ceny a formy nátlaku. Já se obávám, že on takto dokáže zpacifikovat nejen vládu, ale i média a takzvané opoziční síly, včetně mnohých občanských protikorupčních aktivit a iniciativ. Přesně jako kdysi StB. To je taková předsíň totality, v čem žijeme. Ale ty dveře už se otevírají, slyším to jejich vrzání,“ obává se Havlík.

Hysterie z migrantů

Někdejší čelní představitel ODS také dle svých slov s hrůzou zírá na to, jak důkladně bylo využito problému migrační krize. Přitom je prý zvláštní, v jak hysterické atmosféře žijeme, přestože 99 procent obyvatel této země nevidělo živého migranta ani si nekliklo na Wikipedii, aby se podívali, co je to islám. Strach je prý zkrátka nejsilnější emoce a je k nevíře, jak to funguje.

„A to vůbec nepodceňuji ten skutečně velký problém globálního rozměru, kterým to současné stěhování národů je. Ale všímáte si té dojemné shody Zemana s Babišem, kteří okamžitě naskočili na poptávku a túrují atmosféru, čímž totálně a cíleně zahlušili všechna ostatní témata? Oni nás ochrání, oni se o nás postarají… Jako bych to už někdy slyšel,“ uzavřel Havlík.

Celý rozhovor k přečtení ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…