Petr Junek: Našel se blb roku. I přes vysokou konkurenci nechal senátor Hlavatý všechny daleko za sebou

07.11.2017 20:58

TÝDENNÍ GLOSÁŘ PETRA JUNKA „Voliči ANO, zaplaťte za to, že jste mě volili!“ říká největší politický diletant Hlavatý, který buďto nezná zákony téhle země, anebo podvedl své voliče. A ještě chce, aby za jeho kardinální debilitu nesli zodpovědnost, to je prostě neuvěřitelné.

Petr Junek: Našel se blb roku. I přes vysokou konkurenci nechal senátor Hlavatý všechny daleko za sebou
Foto: Archív Petra Junka
Popisek: Petr Junek

Hlavatý kandidoval v parlamentních volbách za ANO jako nestraník. Celkem 4 859 voličů ho zakroužkovalo, a tak byl zvolen poslancem. Jenže Hlavatý je již senátorem a jeho zvolením do Poslanecké sněmovny mu automaticky zaniká mandát senátora a musejí být vypsány nové volby, které stojí několik milionů. Ty prý mají zaplatit jeho voliči.

Jiří Hlavatý, který kandiduje za stranu, jež je pro zrušení Senátu, chce být nadále senátorem. Tedy kašle na své voliče a zároveň bude škemrat o jejich hlasy v lednových volbách. Takže si to představuje tak, že jeho voliči zaplatí cca 15 000 korun za to, že z něj udělali poslance, a pak ho ještě zvolí do Senátu? Pane Hlavatý, sorry jako, ale vy musíte být nebetyčný vůl.

Těch 15 000 zhruba odpovídá částce, jakou každý volič způsobil škodu státu tím, že volil Hlavatého (tedy podle našeho váženého senátora). Volby budou stát prý více než sedm milionů. Zajímavý by byl výběr těch peněz. Hlavatý asi ani neví, že volby jsou anonymní, tudíž není možné dohledat, kdo jej volil. Nebo snad bude zkoumat otisky prstů na volebních lístcích, nebo jak si to pan senátor představuje?

Ještě větší blbec, než jsme doufali!

Kdyby ten chlap alespoň byl zticha. Že se udělá chyba, se v práci stane. Ovšem rozdíl mezi námi obyčejnými smrtelníky a nadlidmi, co usedají do Senátu nebo sněmovny, je ten, že my za své chyby platíme, oni nikoliv. Navíc voliči jsou podle něj idioti a on je slušný člověk. Tohle řekl Hlavatý Hospodářským novinám: „Jsem slušný, čestný člověk, takže vám znova opakuji, že se musíte zeptat těch 4 850 voličů, kteří mě vykroužkovali. To byli oni, kdo způsobili to, že teď budou doplňovací volby. Jinak si to nedovedu vysvětlit.“

Jasně, ty blbe – když se necháš napsat na kandidátku, tak hrozí, že budeš poslancem. Proto se dělají volby. Navíc za to, že volíme takovou pakáž, jako je Hlavatý a spol., v budoucnu stejně zaplatíme více než dost a za tyhle kecy o slušnosti byste měl, pane Hlavatý, dostat pořádného facana. Nejlépe 4 859 facek od vašich voličů. Buďte rád, že Češi nejsou agresivní národ a nezkopou vás někde na ulici.

No a pak že ty nejhloupější poslance bude produkovat jen Okamurova strana. Hlavatý nechal za sebou i takového pitomce, jako je Miloslav Rozner, který nedá dohromady jednu větu, nebo „zpívajícího“ poslance Lubomír Španěla či lascivní Lucii Šafránkovou. A to je co říct.

Autor je publicista. Jeho názory nepředstavují názory redakce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Junek

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…