Petr Pavel: Dění ve sněmovně sleduji se znechucením

11.02.2021 14:17

Generál Petr Pavel se vyjádřil k dnešnímu dění v Poslanecké sněmovně, kdy vláda žádá dolní komoru o prodloužení nouzového stavu.

Petr Pavel: Dění ve sněmovně sleduji se znechucením
Foto: Daniela Černá
Popisek: Generál Petr Pavel

"Každá krize je malá válka a teď to vypadá na nejtěžší situaci od jejího počátku. Máme 17 tisíc mrtvých, tisíce lidí v zaplněných nemocnicích a hrozbu ještě většího chaosu. Dění ve Sněmovně sleduji se znechucením. Vláda s opozicí se musí dohodnout. To je smyslem politiky!" poznamenal Pavel ve svém komentáři. 

Opozice přidat své hlasy pro pokračování nouzového stavu po neděli 14. února odmítá, menšinový kabinet v čele s premiérem Andrejem Babišem (ANO) podle ní neplní své sliby. Když poslanci žádost vlády nepodpoří, většina opatření přestane s nedělí platit. Kabinet je chce nahradit, i když podle vicepremiéra Jana Hamáčka (ČSSD) kvůli tomu budou hrozit soudní pře.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…