Petra Buzková prý vykšeftovala od státu více než 6 milionů korun

02.11.2017 10:22

Bývalí ministři Pavel Drobil, Pavel Němec a Petra Buzková se i po odchodu z politiky mají dobře. Živí se právním poradenstvím pro státní firmy a instituce. Za hodinu si podle všeho účtují až tři tisíce korun. Pro stát „pracuje“ také bývalý ministr Cyril Svoboda, jehož institut získal 1,6 milionu korun na školení v oblasti inkluze. Píše to server Blesk.cz.

Petra Buzková prý vykšeftovala od státu více než 6 milionů korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petra Buzková

Advokátní kancelář VKS Legal, kterou spoluvlastní Petra Buzková, získala od státních firem zakázky za téměř pět milionů korun. Pomáhala například v soudních řízeních v kauze státního podniku DIAMO, radila Ministerstvu zdravotnictví ohledně tendru na provozovatele letecké záchranky a zabývala se také dodávkami léčivého konopí. Letos pak získala další zakázky za více než 1,5  milionu. Jak píše server Blesk.cz, jenž nahlédl do registru smluv, nyní ji pak platí také Technická správa komunikací v Praze či Správa železniční dopravní cesty. 

Bývalý ministr Pavel Němec zase pomáhá Vojenské zdravotní pojišťovně, kdy posuzuje rizika soudních sporů. Spolupracuje také se Správou státních hmotných rezerv, Fakultní nemocnicí Královské Vinohrady či s Podpůrným a garančním rolnickým a lesnickým fondem.

Původní text ZDE

Exministr životního prostředí Pavel Drobil se nyní angažuje v Ostravě-Porubě, kde získal zakázku na právní zastupování v hodnotě 1,45 milionu korun. Zároveň také u jeho strojírenské firmy objednal brněnský dopravní podnik tramvajové obruče za téměř tři miliony korun.

A v závěru se Blesk.cz věnoval také Cyrilu Svobodovi, jehož Diplomatický institut loni získal od města Prahy dotaci EU ve výši 1,69 milionu korun. A to na zvýšení kvality vzdělávání prostřednictvím posílení inkluze v multikulturní společnosti.

 

reklama

autor: vef

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…