Petra Procházková odhaluje. Podívejte se, na jaké tábory prý posílají Rusové své děti

24.06.2017 12:55

Dětské letní tábory s patriotickým programem. Na ně se zaměřila ve svém textu pro Lidové noviny Petra Procházková. Hlavní náplní těchto táborů jsou podle ní charakter, odpovědnost, disciplína. A zájem o tábory, jež se nazývají mimo jiné „Útok na anektovaný Krym“, „Junarmějec“ nebo „Forpost“, je prý obrovský.

Petra Procházková odhaluje. Podívejte se, na jaké tábory prý posílají Rusové své děti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Ruska

Nabroušený nůž i křížek na krk pak podle Procházkové patří do zabaleného zavazadla, které si dítě na tábor odváží. Na místě pak dostane samopal. „Uděláme vám z dítěte opravdového chlapa,“ nabízí organizátoři. Tábory orientované na zvýšení vlasteneckého potenciálu ruských dětí spojují brannou výchovu obohacenou o armádní dril, pravoslaví a ruské tradice. Jednotlivé tábory pak nabízejí různé specializace – vybudování krytu, rozhánění neposlušného davu, rytí zákopů i střílení z laserových zbraní. 

Vlastenectví se však v Rusku piluje po celý rok a podle výsledků průzkumu to přináší výsledky. Ještě před 11 lety se za patriota prohlásilo 56 procent Rusů, letos již 78. V rozpočtu Ruska je pak dokonce podkapitola určená na provádění akcí napomáhajících vlastenecké výchově občanů Ruské federace. Je v ní na rok půl miliardy rublů. Další projekty jsou pak hrazeny z jiných zdrojů, 837 milionů rublů se pak zaplatí každoročně za výchovu patriotů jednotlivé oblasti. Ve školách se pak leckde otevírají specializované třídy, v nichž jsou připravováni budoucí bachaři. 

Nedaleko Moskvy pak bylo dokonce vybudováno centrum s názvem Patriot, které mělo denně navštívit 20 tisíc lidí. To však nikdy nenastalo. Místo toho, jak píše Procházková, se zde odehrálo v zimě představení „útok na Reichstag“. Děti se učily dobývat Říšský sněm v Berlíně.

Existuje pak také vojensko-patriotický klub „Rezerv“, který měl základnu v mateřské školce. „Ředitelka mateřské školky slíbila, že s dětmi provede podle instrukcí malé vojenské cvičení a naučí je pochodovat,“ popsala Procházková, jak to chodí.

Dětská armáda má podle ministra obrany Sergeje Šojgua přes 100 tisíc členů, je dokonce vybavena vojenskou technikou a polní kuchyní. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…