Picek se dopuje prášky. Jinak by armádní aféry nestrávil

08.03.2011 0:46

Náčelník generálního štábu Armády ČR Vlastimil Picek je ve funkci již čtyři roky. To je i průměrná doba "životnosti" jeho předchůdců. Sám Picek ale na odchod v nejbližších měsícíh nepomýšlí. I přesto, že je "na prášky".

Picek se dopuje prášky. Jinak by armádní aféry nestrávil

"Odejdu nejspíš v říjnu roku 2012, do starobního důchodu ale určitě nepůjdu," uvedl v pondělních Impulsech Václava Moravce Picek.

Jsem přepracovaný, do důchodu ale nechci

O důchodu hovořil zejména proto, že na něj už bude mít dle armádních předpisů nárok. "Důchodcem nebudu, určitě něco dělat budu," dodal v pořadu tajemně.  Své působení v úřadu pak Václavu Moravcovi popsal lapidárně. Na otázku, jak by zhodnotil své čtyřleté působení v čele generálního štábu totiž řekl jediné: "Hodně práce."

Po rozehřívacím kole došlo na Impulsu ale také na méně příjemná témata, například nákup sanitek IVECO.

IVECO jsme potřebovali, hájí sporný nákup Picek

"Sanitky IVECO jsou kvalitní, odpovídají standardům NATO, nejsou to vyhozené peníze," hájil nákup bojových sanitek s tím, že ke spekulacím, že výběrové řízení na jejich nákup, se nebude vyjádřit. Je to prý věc resortu obrany.

Picek však čelil i palbě dotazů ohledně dalších podivných afér na resortu obrany, například nákupu autolékárniček nebo předraženého výcviku pilotů.

Ranní dávka novin. A prášky k tomu

"Když si něco podobného ráno přečtete v novinách, křičíte hodně?" otázal se Picka Moravec. "Zpravidla si dám jeden prášek, abych snížil krevní tlak," odpověděl rezignovaně Picek.

V optimistickém závěru pořadu ale poděkoval těm, kdo práci pro armádu berou vážně. "Poprvé v historii máme nalajnované mise na dva roky dopředu, chtěl bych poděkovat všem, kdo se o to zasloužili," pochválil politiky.

SLEDUJEME KAUZY v armádě:

Foto: army.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…