Píčovina, hovno, dokurvím. Syn Petra Nečase se vyjádřil k volbám

25.10.2017 8:19

Od chvíle, kdy Andrej Babiš v sobotu večer s voláním „Máro, kdě stě?“ vytáhl svého marketingového experta Marka Prchala na pódium mezi nově zvolené poslance, vede se na veřejnosti i v odborných kruzích debata o práci tohoto experta na sociální sítě, který měl podle mnohých zásadní podíl na nečekaně vysokém volebním zisku hnutí ANO.

Píčovina, hovno, dokurvím. Syn Petra Nečase se vyjádřil k volbám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vítěz parlamentních voleb 2017 se stal Andrej Babiš. Jeho Hnutí ANO získalo ve sněmovně 78 křesel

„Dost mých přátel se úplně pojebalo a Prchal se stal sprostý slovo,“ napsal na svůj facebook zkušenost marketingový expert Michael Skřivan. „Nejdřív bych všechny ty kazatele morálky a marketingový etiky poprosil, ať si zametou před svým prahem; a pak, kdo bude bez viny, ať hodí kamenem,“ vzkázal dále.

Pak se marketingovým expertům vysmál, že oni svou prací pro firmy určitě denně zachrání tři demokratické země od fašismu a komunismu, desítky lidí před sebevraždou, stovky somálských dětí před vyhladověním a miliony koťátek před utopením.

„Jsem na vás na všechny hrdej, že nejdřív začnete u sebe, a pak až se pouštíte do nějakejch soudů,“ vzkázal.

Jedna ze Skřivanových kolegyň sarkasticky poznamenala: „Samozřejmě jsou to všichni demokrati, co tě upálej, když nevolíš stejně jako oni.“

To ovšem popudilo Ondřeje Nečase, syna někdejšího premiéra za ODS. „Tohle srovnávání práce pro komerční značky a politický strany je přece alibistická píčovina,“ napsal. Je podle něj možné pracovat pro firmu, o jejíž výrobcích si myslím, že „stojí za hovno“, pokud se lidé mohou dobrovolně rozhodnout, zda si výrobek, koupí, nebo ne.

„Na druhou stranu, když někomu dost pochybnýmu pomůžu vyhrát volby, ovlivním tím život všech okolo, včetně mě. Kolik zaplatím na daních, jestli se někde postaví dálnice, jestli dostanou fízlové volný ruce, jaká bude zahraniční politika atd. atd.,“ horlil expremiérův syn. Z tohoto hlediska se podle něj dá vysvětlit klidně i to, že se marketingový odborník dá do služeb někoho, kdo chce referendum o vystoupení z NATO. „Sice to zaboha nechci, ale je to přece jenom práce a neřeším, že tím možná dokurvím životy celý zemi,“ uzavřel.

Filozoficky se na téma podíval Martin Freund, který se oboru komunikace věnoval, než se stal na brněnské radnici „uvolněným radním“ a expertem na integraci uprchlíků. Diskuse Freundovi „přijde celkem zajímavá v nějaké normativní rovině. Jedna strana tvrdí, že Prchal je děvka, protože dělá pro Babiše, a tím to pro ně končí. Druhá strana tvrdí, že je to jen práce, kterou dělá dobře a profesionálně, a tím to pro ně také končí.

Dlouhý filozofický výčet pro a proti Freund uzavřel, že život je plný etických dilemat. „Čím víc je člověk ochoten nad těmito věcmi, lidmi, dilematy přemýšlet trochu do hloubky a přijímat jejich nejednoznačnost, tím zajímavějším se svět stává. Není už sice jen černý, nebo bílý, ale je mnohem zábavnější.

Lapidárně vše shrnul bulvárník Pavel Novotný: „Prchala mám dál moc rád, Babiš mě sere, nevylučuje se to.“ Marek Prchal jej prý některými svými postupy inspiruje.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…