Pirát Michálek se rozohnil před kamerou: Babiš dojí stát o miliardy

17.12.2018 22:49

Největší problém Andreje Babiše není to, jestli dělá kvalitní chleba, nebo ne. Je potřeba se dívat na konkrétní problémy, myslí si místopředseda České pirátské strany Jakub Michálek, který byl hostem Interview Pavla Štrunce na serveru info.cz. Babiš podle Michálka dojí stát o miliardy. Místopředseda Pirátů nepovažuje Babiše za univerzální zlo. Dotace pro Agrofert jsou čím dál vyšší, za doby působení Andreje Babiše v politice získal tento podnik sedm miliard korun.

Pirát Michálek se rozohnil před kamerou: Babiš dojí stát o miliardy
Foto: Pirátská strana
Popisek: Jakub Michálek

Problém podle něj vězí v synergii mezi veřejným a soukromým segmentem. Především pak poukazuje na to, že Babiš má přístup k exkluzivním informacím jako například, jaké se připravují výzvy a pobídky.

Celá zpráva zde.

Podle něj je dobré, že je Andrej Babiš angažovaný v zahraniční politice. „To je správně,“ uvedl a dodal, že druhou věcí ale je, co tam dělá. „Obávám se, že zájmy, které jsou předmětem jeho koncernu, jsou také předmětem jednání,“ uvedl s tím, že zaměření Babiše na migraci se zdá být jen na oko. Především zdůrazňuje, že Andrej Babiš se zabývá principy, které jsou podstatné pro jeho bývalou firmu. „Andrej Babiš je velmi schopný lobbista,“ pokračoval v hodnocení. Důležité pak je zhodnotit, jestli priority, které v ČR v zahraniční politice prosazuje, jsou v souladu také s národními zájmy. Pokud chceme být vyspělý stát, je potřeba investovat do technologického pokroku a lidského kapitálu, myslí si Michálek.  

Šéf hnutí ANO si podle Michálka musí vybrat, jestli bude premiér, nebo druhý nejbohatší Čech a podnikatel, tvrdí místopředseda České pirátské strany Jakub Michálek. Podle něj není možné, aby dvě největší exponované pozice koexistovaly dohromady. „V případě Andreje Babiše jde o extrémní příklad,“ uvedl. „Proto to tak bije do očí,“ vysvětlil. 

Došlo i na kauzu Čapího hnízda.  „Já se domnívám, že ano,“ odpověděl moderátorovi na dotaz, jestli se kauza šetří dlouho. „Ta věc se šetří opravdu dlouhou dobu,“ řekl s tím, že je podle něho zásadní, aby se dospělo k závěru. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…