Pirát Michálek věří: Až reformy naběhnou a začnou fungovat, lidé je ocení

05.11.2023 11:26

Mohou vztahy mezi vládními koaličními partnery vyústit až k odchodu Pirátů předčasně z vlády? Předseda pirátského poslaneckého klubu Jakub Michálek připouští, že situace není lehká. „Bojujeme na více frontách. Naší misí je však dotáhnout sliby, které jsme lidem dali, a neutíkat z boje,“ řekl v rozhovoru pro CNN Prima News. A že se bude snažit, aby Piráti mandát dokončili.

Pirát Michálek věří: Až reformy naběhnou a začnou fungovat, lidé je ocení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jakub Michálek

Podle Michálka, který opakovaně kritizoval hnutí STAN kvůli Dozimetru, vztahy mezi Piráty a STAN ve Sněmovně jsou dobré, pracovní. „Byť mezi námi bylo určité napětí, tak v poslední době jsme schopní sednout k jednacímu stolu a řešit věci. Uvědomujeme si, že máme společný program a společné cíle, které jsme slíbili voličům, a těch jsme měli asi 850 tisíc, což je velký závazek,“ řekl pro CNN Prima News.

Problém Piráti měli také s ODS, když v září Piráti vyzvali k odvolání ministra spravedlnosti Pavla Blažka (ODS) kvůli jeho schůzce s Nejedlým. To ještě ale neznamená, že Piráti musí z vlády odcházet, míní Michálek. „Rád sportuji, a když se někdo v nějaké soutěži o něco snaží, tak také nemá utíkat. My musíme udělat všechno pro to, abychom splnili, co od nás voliči očekávají,“ pronesl předseda pirátských poslanců Jakub Michálek.

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

  • Piráti
  • Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • poslanec

Na objevující se názory, že Piráti ještě před sněmovními volbami vládu opustí, aby se nějak odlišili, aby získali voliče, reagoval Michálek takto: „Představa, že máme ve volební kampani obhajovat naše výsledky, které máme skvělé v zahraniční politice a v digitalizaci, a do toho bychom utíkali z vlády, se mi nezdá. Samozřejmě situace není lehká, bojujeme na více frontách. Naší misí je však dotáhnout sliby, které jsme lidem dali, a neutíkat z boje. Pokud to jen trochu půjde, budu se snažit, abychom mandát dokončili,“ doplnil.

Že je mezi lidmi rekordní nedůvěra ve vládu, zatímco preference hnutí ANO, jdou nahoru, ho neznervózňuje, a věří, že je ještě dost čas na to, aby se situace obrátila. „Podstatné je, jaké skóre bude na konci. Jakmile reformy naběhnou účinnosti, lidé si je zažijí a bude vidět, že hospodaření státu se dostane do lepší kondice, tak ten ozdravný proces ocení,“ dodal Jakub Michálek.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Nevím , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJirka Fimfárum , 05.11.2023 11:46:23
co bych měl ocenit na inflaci , kterou stále udržuje vláda gum?

|  9 |  0

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjevu o pomoc s …