Piráti dnes dokončí návrhy kandidátů do předsednictva

20.12.2019 8:14

Piráti dnes dokončí návrhy kandidátů do svého republikového předsednictva, o jehož složení budou rozhodovat v sobotu 11. ledna na zasedání celostátního fóra v Ostravě. Předsednictvo sestává z předsedy a čtyř místopředsedů. Piráti kandidáty navrhují na svém fóru, uvedla ČTK.

Piráti dnes dokončí návrhy kandidátů do předsednictva
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Na předsedu byli dosud nominováni šéf strany Ivan Bartoš a poslanec a místopředseda sněmovního rozpočtového výboru Mikuláš Ferjenčík. Nominaci odmítl místopředseda Poslanecké sněmovny Vojtěch Pikal. Na funkci místopředsedy Pirátů členové navrhli deset lidí včetně dvou kandidátů na předsedu.

Ve stávajícím předsednictvu je jedno uvolněné místo poté, co v listopadu rezignoval europoslanec Mikuláš Peksa kvůli sporům s jiným místopředsedou – šéfem pirátského poslaneckého klubu Jakubem Michálkem.

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

  • Piráti
  • Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • poslanec

Michálek krátce před tím ustál hlasování členů strany o odvolání z funkce místopředsedy. Podnětem k hlasování byl příspěvek vedoucí personálního odboru Pirátů Jany Koláříkové na stranickém fóru, která hovořila o Michálkově arogantním jednání a psychické šikaně podřízených. Šéf poslanců Pirátů tehdy v reakci uvedl, že nikoho nešikanoval, ale má vysoké nároky na výkon lidí. O post v užším vedení strany se Michálek znovu ucházet nebude.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…