Piráti jdou doleva, otevírá se prostor pro TOP 09, prohlásil s nadějí Pospíšil

27.04.2019 18:53

Předseda TOP 09 Jiří Pospíšil se rozhovořil pro deník Právo o současné politické scéně. Podle něj se jeho straně otevírá prostor, protože Piráti se rozhodli jít doleva. Budoucnost tak vidí ve spojení s hnutím STAN.

Piráti jdou doleva, otevírá se prostor pro TOP 09, prohlásil s nadějí Pospíšil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil, lídr Spojených sil pro Prahu (TOP 09 + STAN)

Úvodem se Pospíšil vyjádřil ke vztahům v pražské koalici, mimo jiné i kvůli sporu o obsazení rady v Praze 4. Situaci zde však Pospíšil podle svých slov řeší. „My jsme měli v koalici jednu krizi a ta vznikla tím, že primátor veřejně vyjádřil názor, že problém prázdných bytů v Praze by se měl řešit jejich zdaněním. Já jsem na to pouze věcně reagoval,“ poznamenal Pospíšil s tím, že primátor Prahy Zdeněk Hřib neměl nic předjednaného ani prodiskutovaného. „Nikdy jsme se na žádném koaličním jednání nebavili o sankcích vůči majitelům prázdných bytů,“ podotkl.

„Jsem rád, že Piráti ustoupili a že jsme se shodli, že tato koalice nebude zvažovat zdaňování prázdných bytů a že přes elektroměry nebudeme zkoumat, kde jsou nějaké prázdné byty,“ zmínil dále Pospíšil. Problém s nedostatkem bytů by například řešil podporou lidí s prázdným bytem, aby jej pronajímali. 

  • Původní text ZDE

Následně se pak vyjádřil k preferencím TOP 09, které jsou zhruba stejné od posledních voleb. „Je tu několik stran s podobným programem, které usilují o podobný elektorát. Proto bych si osobně moc přál a udělám pro to maximum, abychom do budoucna posilovali spolupráci s hnutím STAN, protože původní projekt TOP 09 byl vytvořen na podpoře STAN. Dnes jsou to přibližně dvě stejné strany. A tu spolupráci – ukázalo se to přinejmenším ve volbách v Praze – voliči oceňují,“ zmínil Pospíšil.

Závěrem se pak vyjádřil ke změnám na postu ministra spravedlnosti, kdy Jana Kněžínka střídá Marie Benešová. Pospíšil má totiž obavy o osud nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana. „Největší problém je, že máme premiéra, který bude zřejmě obžalován. A všechny kroky, které se budou dít v justici, byť by byly myšleny dobře, tak kvůli tomu, že tu bude obžalovaný premiér, tak se nikdy nezbavíme pachuti, že to souvisí,“ sdělil. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…