Piráti mají problém, členové neplatí příspěvky. Hodlají udělat rázné opatření

04.01.2020 21:41

Piráti chtějí zjednodušit vylučování členů strany, kteří neplatí členské příspěvky. Příslušnou změnu stanov projedná celostátní fórum strany za týden v Ostravě. Dosud za neplacení příspěvků hrozí Pirátům jen pozastavení členství, nově by jim členství automaticky zanikalo rok poté, co bylo pozastaveno.

Piráti mají problém, členové neplatí příspěvky. Hodlají udělat rázné opatření
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Česká pirátská strana, logo

Institut pozastaveného členství vložili Piráti do svých stanov loni. Vztahuje se mimo jiné na neplacení členských příspěvků – pokud straník nezaplatí, je mu členství pozastaveno, dokud neuhradí dlužnou částku. Podle předkladatelů nynějšího návrhu na změnu stanov ale přibývá lidí, kteří mají členství pozastavené, ale ani přes výzvy dluh nezaplatili a ani neoznámili, že chtějí stranu opustit. Za první tři čtvrtletí loňského roku byly takových lidí více než dvě desítky z celkem zhruba tisícovky pirátských členů.

Podle navrhované změny stanov by členství ve straně zaniklo tomu, kdo ho má 12 měsíců pozastavené kvůli neplacení příspěvků. Část Pirátů navrhla i zpřísnění opatření, aby členství zanikalo už po šesti měsících jeho pozastavení.

Návrh na úpravu stanov projedná příští týden celostátní fórum Pirátů při zasedání v Ostravě. Aby byl návrh přijat, musí ho podpořit tři pětiny členů strany.

Hlavním bodem jednání celostátního fóra bude příští týden volba nového vedení strany. Na předsedu kandidují vedle současného šéfa Pirátů Ivana Bartoše také místopředseda Sněmovny Vojtěch Pikal a poslanec Mikuláš Ferjenčík. O čtyři místopředsednické pozice má zájem deset kandidátů.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …