Pirátské výběrko: Asistoval partnerce náměstkyni, musel skončit. Tak radí o kancelář vedle

02.09.2023 8:43

Poté, co poradce Petr Beneš (Piráti) s koncem srpna skončil po mediálním tlaku jako asistent náměstkyně pražského primátora a své partnerky Jany Komrskové (Piráti), našel si na magistrátu brzy novou funkci, usídlí se hned ve vedlejší kanceláři, kde vyhrál výběrové řízení na poradce náměstka Adama Zábranského (Piráti).

Pirátské výběrko: Asistoval partnerce náměstkyni, musel skončit. Tak radí o kancelář vedle
Foto: Piráti.cz
Popisek: Jana Komrsková

Pirátům se nelíbí zaměstnání osoby blízké, na pirátském fóru proto stále běží hlasování o rezignaci Jany Komrskové na všechny funkce. Pro odvolání Komrskové je nyní 43 % Pirátů (151 hlasujících), proti odvolání je 50 % (173 hlasujících), informuje server Naše Praha.

Z obsahu fóra je podle webu také jasné, že výběrová řízení pořádají Piráti pouze na oko. Již 2. srpna totiž oznámil na Pirátském fóru radní magistrátu za Piráty Daniel Mazur, že Petr Beneš se přesune k radnímu Adamu Zábranskému (Piráti). „Já osobně bych rád Petra Beneše udržel v práci pro nás, protože reálně práci odvádí a opravdu dobře. Stejně jako Adam Zábranský nemám preferenci, jestli výběrko pořádat, nebo ne. Budu to konzultovat s personálním odborem,“ napsal Mazur v příspěvku z 2. srpna.

Linda Kašpárková z personálního odboru Pirátů tvrdí, že Beneš byl na poradce vybrán v transparentním výběrovém řízení. „Pohovory se konaly 30. 8. na magistrátu. Do výběrového řízení se přihlásili dva uchazeči a jedna uchazečka. K pohovorům byli přizváni dva uchazeči. Komise ve složení Adam Zábranský, Martin Kameník, Jiří Brůžek, Michal Macek a Linda Kašpárková nominovala na pozici poradce Adama Zábranského Petra Beneše,“ uvedla Kašpárková a existenci „výběrka“ doložila excelovou tabulkou.

Opozice jednání Pirátů odsuzuje a připomíná jejich kontroverze. „Pamatujete si na trable v lovestory náměstkyně Jany Komrskové? Vybrala si za asistenta svého životního partnera. Strana jí donutila partnera vyhodit. Ale vše dobře dopadlo, nezaměstnaný nebude! Vyhrál výběrové řízení hned o kancelář vedle u Adama Zábranského. Co je doma, to se počítá,“ glosoval dění předseda Kontrolního výboru Ondřej Prokop (ANO).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…