Pitr a Provod dosáhli zrušení trestu. Nové důkazy zabraly

18.06.2012 17:39

Podnikatelé Tomáš Pitr a Miroslav Provod byli v obnoveném řízení osvobozeni pražským městským soudem od někdejších obvinění. Kvůli novým důkazům musela být znovu projednána jejich kauza, ve které původně oba dostali pětileté tresty.

Pitr a Provod dosáhli zrušení trestu. Nové důkazy zabraly
Foto: red
Popisek: Podnikatel Tomáš Pitr

Jak uvádí Česká televize, Pitr a Provod byli obviněni, že se v roce 1994 dopustili daňových deliktů.Byli viněni, že pomocí fiktivních faktur vymáhali po finančních úřadech vrácení daní. Celkem měli stát připravit o 51 milionů korun. Oba vždy tvrdili, že k žádnému podvodu nedošlo, přesto však soudy původně vyměřily jak Pitrovi tak Provodovi pětileté tresty. Letos se však objevily nové důkazy a na jejich základě byla povolena obnova procesu.

Pitr byl nedávno v jiném procesu odsouzen za vytunelování společností Setuza a Milo Surovárny ke třem letům vězení. Rozsudek doposud není pravomocný, ale podnikatel již strávil téměř dva roky ve vazbě. Od roku 2007 se skrýval v zahraničí, ovšem v roce 2010 byl zadržen ve švýcarském letovisku Svatý Mořic a od té doby je zadržován ve švýcarské a posléze české vazbě.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…