Plácnout Zemana přes prsty. Žaloba má smysl, ujišťoval Hilšer

03.04.2019 15:49

Senátor Marek Hilšer v rozhovoru pro televizi Seznam doufal, že prezidentský mandát Zuzany Čaputové bude ze Slovenska tak trochu zářit i k nám. O českém prezidentovi Miloši Zemanovi zdaleka tak poeticky nemluvil. Poznamenal, že prezident Zeman v podstatě ohrožuje bezpečnost České republiky. A promluvil o žalobě na Zemana.

Plácnout Zemana přes prsty. Žaloba má smysl, ujišťoval Hilšer
Foto: Vít Hassan
Popisek: Marek Hilšer s manželkou Monikou Hilšerovou přišli podpořit Jiřího Drahoše do Kongresového centra v Praze, kde jeho štáb sledoval výsledky voleb

Hilšer připomněl, že Čaputová vzešla z občanské společnosti. Bojovala např. o zrušení amnestií vyhlášených Vladimirem Mečiarem, takže není osobností zcela neznámou, jak zaznívá z Česka. Hilšer chápe, proč si ji Slováci zvolili. „Já si myslím, že to je skvělé, že Slováci si to zaslouží,“ řekl v úvodu rozhovoru. „Pro Česko je to dobře. Já si myslím, že ona sem zavítá. A to její působení bude ze Slovenska tak trochu zářit i k nám, když to řeknu trochu poeticky,“ dodal.

V rámci Visegrádské čtyřky prý působení Čaputové bude mít pozitivní vliv i na nás.

 

Pro českého prezidenta tak vlídná slova neměl. Na konto Miloše Zemana poznamenal, že ohrožuje naši bezpečnost. Stačí si vzpomenout na prezidentova vyjádření v kauze novičok, ale i v dalších případech. Podle Hilšera stojí za to kvůli těmto věcem podat na Zemana ústavní žalobu, i když tato žaloba neprojde přes Poslaneckou sněmovnu. „I z toho důvodu, abychom do budoucna věděli, co je a co není ústavně správné chování prezidenta,“ uvedl Hilšer.  

Anketa

Kdo dělá nejlépe zahraniční politiku?

hlasovalo: 12527 lidí

„Miloš Zeman ohrožuje bezpečnost naší země, pokud se vztahuje třeba k těm bezpečnostním službám. Prozrazuje na veřejnost věci, které by prozrazovány být neměly. To je prostě velký problém,“ řekl senátor.

Nemluvě o tom, že je Zeman až příliš servilní k Číně. I díky tomu k prezidentovi prý nepřistupujeme jako partneři, ale jako někdo, kdo dohazuje obchody jednomu či několika málo podnikatelům. Obchodovat s Čínou by se podle Hilšera mělo, ale měli bychom se chovat jako čínská provincie. „Tak, jak k tomu přistupuje pan prezident,“ zaznělo z úst hosta.

Nerovnost vidí už v tom, že Čína sice chce investovat ve světě, ale odmítá pustit řadu zahraničních investorů do své země. To je problém, který vede k tomu, že s jinými asijskými zeměmi máme mnohem čilejší ekonomické vztahy a tudíž bychom si jich měli všímat víc než Číny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…