Plíšek pro kancléřku Vohralíkovou. Kancléř sněmovny rozdal celkem 41 medailí

22.11.2023 22:07 | Monitoring

Sněmovní kancléř Martin Plíšek (TOP 09) představil čtyři desítky osobností, kterým se rozhodl udělit medaile Kanceláře Poslanecké sněmovny. Mezi oceněnými je například hradní kancléřka Jana Vohralíková, získala medaili Za spolupráci.

Plíšek pro kancléřku Vohralíkovou. Kancléř sněmovny rozdal celkem 41 medailí
Foto: top09.cz
Popisek: Martin Plíšek, poslanec Parlamentu ČR

Vedoucí Kanceláře Poslanecké sněmovny Martin Plíšek vyzdvihl, že medaile předává v době, kdy si připomínáme třicet let fungování Kanceláře Poslanecké sněmovny. Ceny se rozhodl předat 41 osobnostem: „Rád jsem dnes předal u příležitosti třicátého výročí Kanceláře Poslanecké sněmovny medaile Za zásluhy a spolupráci současným a bývalým zaměstnancům a také spolupracovníkům kanceláře. Chci tak ocenit 41 osobností, které svým působením významně přispěly k naplňování poslání kanceláře a posilování jejího dobrého jména a úspěšné spolupráci při zabezpečování její součinnosti s dalšími tuzemskými a zahraničními institucemi,“ uvedl v tiskové zprávě Martin Plíšek.

Zlaté medaile Za zásluhy Plíšek udělil bývalému sněmovnímu kancléři Petru Kynštetrovi, který Kancelář Poslanecké sněmovny vedl od jejího vzniku do roku 2017, a jeho nástupci Janu Morávkovi, jenž stál v čele kanceláře do roku 2022.

Oceněni dále byli například současní i bývalí pracovníci z odboru legislativního, parlamentní knihovny, odboru informatiky, parlamentního institutu nebo ze sekretariátů různých výborů.

Medaile Za spolupráci od Plíška obdržela trojice osobností zastupujících ústřední ústavní instituce: vedoucí Kanceláře prezidenta republiky Jana Vohralíková, vedoucí Kanceláře Senátu Radek Jiránek a vedoucí Úřadu vlády Jana Kotalíková. Oceněni byli rovněž oba lékaři, kteří denně pečují o zaměstnance Kanceláře Poslanecké sněmovny i poslance, nebo ředitel Ochranné služby Policie České republiky Jiří Komorous.

Autorem výtvarného pojetí pamětních medailí Kanceláře Poslanecké sněmovny je jeden z nejtalentovanějších mladých medailérů působících v Česku, Asamat Baltaev. Je vítězem několika soutěží a autorem řady realizací, např. pro Českou národní banku. V podobě medailí pro Kancelář Poslanecké sněmovny metaforicky vyjádřil povahu práce sněmovních úředníků, kteří jsou oporou zákonodárnému sboru. Do aversu a reversu medaile dále použil charakteristické motivy spojené se sněmovním areálem na Malé Straně v Praze a srozumitelné atributy parlamentarismu.

Medaile Kanceláře Poslanecké sněmovny byly letos udíleny potřetí. V minulých letech je obdrželo celkem dvacet osobností. Kancelář Poslanecké sněmovny udílí tři typy ocenění, a to medaili bronzovou, stříbrnou a zlatou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Vohralikova to dostala za odměnu. , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseantigreen , 23.11.2023 9:31:12
Že odešla že Senátu škodit na Hrad.

|  5 |  0

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …