Plzeňskému kraji bude i nadále vládnout hejtman Chovanec

09.12.2013 13:03

O hejtmanu Plzeňského kraje Milanu Chovancovi, zvoleném v letošních podzimních předčasných volbách do Poslanecké sněmovny, se hovoří coby možném ministrovi sestavované vlády, jíž by mohl vést Bohuslav Sobotka, Chovancův stranický předseda v ČSSD. Hejtman Chovanec po volbách slíbil, že se jedné z funkcí, buďto na místo hejtmana či poslance, do dnešního dne, tedy 9. prosince, vzdá. Nestalo se tak.

Plzeňskému kraji bude i nadále vládnout hejtman Chovanec
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Chovanec

Krajský výkonný výbor ČSSD totiž minulý týden Milana Chovance vyzval, aby funkci hejtmana prozatím neskládal. Vázne totiž jednání s KSČM, s nimiž sociální demokrati v Plzni ovládají kraj, o dodatku koaliční smlouvy. Zprávu o tom přinesly zpravodajské stránky Českého rozhlasu.

„Dokud nebude vyjednáno, nebude podepsána nová koaliční smlouva, tak by bylo podle názoru výkonného výboru, ale i předsednictva krajského výkonného výboru lepší, aby pan hejtman byl v týmu a pomohl nám s vyjednáním této koaliční smlouvy," vysvětlil výzvu krajského výkonného výboru strany jeho místopředseda a zároveň hejtmanův náměstek Ivo Grüner.

Milan Chovanec potvrdil, že prozatím hejtmanství neopustí. Kvůli pokračujícímu jednání s komunistickou stranou dnes volba nového hejtmana neproběhne. Stále však prý platí, že se hodlá vzdát spíše místa hejtmana než poslance, pokud ovšem jeho strana nerozhodne jinak.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …