Po Hanákové potopa. Stínový ministr jí vyhuboval a varoval Balvína

05.07.2013 15:39

Ministryně kultury v demisi Alena Hanáková na poslední chvíli dělá kroky, které jsou nevratné a mohou poškodit českou kulturu. Varuje před tím stínový ministr kultury ČSSD Ivan Krejčí.

Po Hanákové potopa. Stínový ministr jí vyhuboval a varoval Balvína
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně kultury Alena Hanáková

Krejčí odmítá zejména rozhodnutí o zbourání domu na rohu Václavského náměstí a Opletalovy ulice. Hanáková totiž dům odmítla zařadit na seznam památkově chráněných budov.

Hanáková udělala nezodpovědné rozhodnutí

„Jde o nezodpovědné rozhodnutí, pro které nemá Alena Hanáková nejen podporu z oblasti kultury, ale ani potřebnou politickou legitimitu,“ zlobí se Krejčí.

Celé prohlášení stínového ministra Krejčího ZDE

ČSSD odmítá, aby ministryně v demisi nebo budoucí ministr úřednické vlády Jiří Balvín vedli své resorty stylem „po mně potopa“. Neměli by proto činit zásadní rozhodnutí a budoucí ministr by neměl obsazovat personálně lukrativní posty.

Balvín by měl přehodnotit záměr obsadit post šéfa NG

„Jiří Balvín by tak zcela jistě měl přehodnotit svůj záměr rychle obsadit šéfa Národní galerie v Praze. Národní galerie není v ohrožení, a není proto nutné výběr nového ředitele jakkoli účelově uspěchat. S rozhodnutím by měl přijít ministr, který bude součástí vlády, legitimně zvolené občany v nových volbách,“ soudí Ivan Krejčí.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…