Pochvalná slova o Miloši Zemanovi z Německa. Vystoupení na Albertově prý bylo jako zjevení

05.02.2016 6:49

Tatjana Festerlingová z hnutí Pegida vychválila českého prezidenta Miloše Zemana. Dodává prý kriticky uvažujícím Němcům sebevědomí. Jinak ale příliš nevěří, že politici dokážou na hrozící islamizaci Evropy něco změnit. Řešení se zrodí mezi lidmi na ulici.

Pochvalná slova o Miloši Zemanovi z Německa. Vystoupení na Albertově prý bylo jako zjevení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na demonstraci hnutí PEGIDA dorazilo kolem 30000 občanů

V rozhovoru pro páteční Lidové noviny Tatjana Festerlingová z hnutí Pegida prohlašuje, že by nechtěla, aby se uskupení přerodilo v politickou stranu. Volby totiž v Německu mnoho změnit nedokážou. Odpůrci hrozící islamizace země jsou prý cenzurováni a vystaveni přezírání novinářů i politiků. Proto považuje za nutné spojit se s lidmi z východní Evropy, například z Česka. U nás oceňuje především postoj prezidenta Miloše Zemana.

„Němci jsou neustále konfrontováni s komplexem viny. V důsledku toho jako národ ztratili sebevědomí. Proto nám jako hnutí občanů, kteří mají odvahu vyjít každý týden do ulic, dělá dobře, když někdo, jako je váš prezident, vystoupí 17. listopadu na pódiu a pronese báječnou řeč. Posiluje to sebevědomí německého národa. U nás jsme naopak svědky toho, že názory, které odporují vládě, jsou umlčovány pomocí cenzury a omezování svobody slova. Kancléřka Merkelová zavedla Německo do izolace, takže se teď ostatní země fascinovaně ptají, jestli se Němci náhodou nezbláznili...,“ poznamenala dáma, která se necítí být političkou.

Je proto dobře, že může Pegida diskutovat s partnerskými stranami z východní Evropy. Posiluje tím hlas všech, kteří se obávají nástupu islámského práva šaría v Evropě. V Česku zatím žádná islamizace nehrozí, ale prý je správné, že se Visegrádská čtyřka brání dopředu. Současně je přesvědčena, že v Německu nevzejde řešení uprchlické krize z hlav politické elity, ale od lidí na ulici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…