Pod ochranou ČSSD vyrostla nebezpečná hydra, píše Ovčáček

07.08.2017 20:14

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček varuje před opětovným nástupem cenzury v Česku. Nebezpečný trend v této oblasti prý odstartovala vládní sociální demokracie. Hradní mluvčí se proto dovolává občanské společnosti, na kterou hodně sázel i první český prezident Václav Havel, a doufá, že se proti obnově cenzury vzepře.

Pod ochranou ČSSD vyrostla nebezpečná hydra, píše Ovčáček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Ovčáček

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček zase jednou usedl k počítači a rozhodl se napsat pár řádek pro politicky nekorektní občasník Svobodný názor, jak svůj blog nazývá. Všem občanům České republiky připomněl, že cenzura je podle ústavy České republiky nepřípustná. Dosud nejsilnější vládní strana – sociální demokracie – na to ale podle Ovčáčka nebere ohled, protože dopustila zrod „hydry“, která svobodu slova požírá.

„Nejde o hnutí, které by stálo na okraji společnosti, kam jedině patří. Jde o budování propracovaného systému se státní podporou. Ano, pod kuratelou největší vládní strany povstala hydra, která zahrnuje specializované středisko pro potírání ‚nevhodných‘ informací, vybraná mainstreamová média, politické neziskovky a příznivě nakloněné soukromé společnosti,“ píše Ovčáček.

Celý komentář naleznete zde.

Pod patronací vlády podle Ovčáčka vznikají seznamy nepohodlných serverů, přičemž „cenzoři“ se zaklínají odborností. Vše začalo tím, že stát začal bojovat proti falešným zprávám, jenže teď už se přistupuje ke tlaku na média, která neplují s hlavním proudem. Pokud k tomu budeme mlčet, bude cenzura stále tužší, varuje hradní mluvčí.

„Václav Havel velmi rád a často hovořil o občanské společnosti. Ta je skutečnou solí, bez níž bychom byli proti direktivním zásahům bezmocní. Nejde ale v žádném případě o shluk politických neziskovek, aktivistů a devótních novinářů. To je její karikatura, která je nám vnucována. Občanská společnost musí vyrůstat ze skutečně občanského prostředí. Fundamentem jsou občané, kterým není lhostejné, co se kolem nich a s nimi děje. A v naší zemi jich není málo!“ píše dál Ovčáček.

Mluvčí prezidenta Zemana doufá, že se tato občanská společnost probudí a vzepře se. Svůj odpor proti cenzurní hydře může prý dát najevo např. při prezidentských volbách příští rok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …