Podělalo se to? Babiš o vztahu se Zemanem. Svědectví

03.05.2022 8:11

Vztah expremiéra Andreje Babiše (ANO) a prezidenta Miloše Zemana má trhliny. V nedělním rozhovoru pro CNN Prima News hlava státu Babiše kritizovala – podle jeho slov měl mít více porozumění v době jeho nemoci. Dnešní Blesk pak hledá viníka rozkolu – a nachází jej v osobě kancléře Vratislava Mynáře.

Podělalo se to? Babiš o vztahu se Zemanem. Svědectví
Foto: Screen FB Andreje Babiše
Popisek: Andrej Babiš

Anketa

Je sněmovní opozice (ANO a SPD) dostatečně důrazná v boji s vládou?

hlasovalo: 36799 lidí

„Myslím si, že v době, kdy jsem byl nemocný, mohl mít trochu větší porozumění pro můj zdravotní stav.“ To jsou nedělní slova prezidenta Miloše Zemana pro CNN Prima News na adresu Andreje Babiše. Podle svých slov je to však za nimi a on nechce být příliš vztahovačný. I tak ale následně podpořil v boji o Hrad šéfa odborů Josefa Středulu, i když dříve hovořil o podpoře Babiše. Ani jeden z mužů však zatím neřekli, zda se do prezidentského klání zapojí.

„Pan prezident je na mě stále naštvaný, že jsem nechtěl sestavovat vládu,“ nechal se pro Blesk před časem slyšet Babiš.

Současná Zemanova narážka ohledně jeho zdravotního stavu jej však zaskočila. „Dost mě to mrzí,“ říká Babiš, který byl podle svých slov tím, kdo chtěl, aby hlava státu šla do nemocnice. „Osobně jsem mluvil s dcerou prezidenta a přesvědčoval ji i personál, že je její tatínek v ohrožení života. V tomhle mám svědomí čisté,“ uvádí Babiš.

Zdroj blízký prezidentovi však tvrdí, že na Hradě jsou rozzlobení kvůli Babišově kritice kancléře Mynáře. Tehdy Babiš opravdu hradního muže nešetřil, když uvedl, že mlžení kolem zdravotního stavu prezidenta je nepřijatelné. A také tehdy uvedl to, že kdyby měla část Zemanových pravomocí v rámci článku ústavy 66 přejít právě na něho, kancléře by odvolal. Dnes se však Babiš brání, že jej špatně citovali, neboť takovouto kompetenci neměl, ani by ji nezískal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…