Podívejte se, kdo financuje prezidentské kandidáty. Třeba Pavlu Fischerovi chodí vysoké částky z ciziny

12.11.2017 10:01

Celkem devět kandidátů se utká v boji o Hrad, zbytek byl vyřazen ministerstvem vnitra, jelikož nesplnili podmínky a neodevzdali dostatečný počet podpisů občanů ani zákonodárců. Nejvíc peněz na kampaň dostal kandidát Jiří Drahoš, nejméně producent Petr Hannig.

Podívejte se, kdo financuje prezidentské kandidáty. Třeba Pavlu Fischerovi chodí vysoké částky z ciziny
Foto: Vít Hassan
Popisek: Bývalý předseda Akademie věd Jiří Drahoš

Expremiér Mirek Topolánek dostává od lidí tisícovky a navíc mohl dostat pokutu půl milionu za to, že ještě neregistroval svůj účet na dohledovém úřadu. Outlý ale řekl, že úřad k takovým opatřením nepřistoupí. Na účtu kontroverzního Topolánka bylo včera něco přes sto tisíc. Za to Miloš Zeman si podle informace serveru Novinky.cz pohoršil, dostává totiž haléře s kritickými vzkazy.

Jednoznačně nejvíc peněz od sponzorů dostává zmiňovaný bývalý předseda Akademie věd Jiří Drahoš. Ve čtvrtek přistál na jeho účet jeden milion korun od sponzora KDU-ČSL, developera Luďka Sekyry. Drahoš dostává velké množství desetitisícových a statisícových darů. Zůstatek jeho účtu činil v pátek přes deset milionů.

U bývalého velvyslance ve Francii Pavla Fischera, kterému přistál dar téměř 1,5 milionu korun od německé poradenské investiční firmy Fontis Family Office a téměř sedm set tisíc ze švýcarského účtu s podpisem Kaete und Karolin, se tok peněz značně rozproudil. Zůstatek jeho účtu tak v pátek činil přes 3,2 milionu.

VÍCE O KANDIDATUŘE PAVLA FISCHERA

Vratislav Kulhánek zase dostává dary spíše od svého mecenáše a zakladatele ODA Pavla Sehnala. Ten mu poslal celkem už pět milionů korun. Skromně se tvářící Michal Horáček, který od začátku tvrdil, že si bude kampaň platit výhradně sám, podle transparentního účtu tak skutečně činí. Pro kampaň měl v bance v pátek vyčleněno 3,6 milionu korun.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…