Podívejte se na dezinformátora, vláčeli občana bahnem u Nory Fridrichové. Teď policie řekla, že nic trestného nespáchal

21.03.2018 22:28

Trestní oznámení na muže, jenž před prezidentskou volbou rozesílal e-maily, které své příjemce měly přesvědčit o tom, že kandidát na prezidenta Jiří Drahoš povede Českou republiku k islamizaci a k atomové válce s Ruskem, policie odložila. Podle ní lidé volí podle ověřených informací.

Podívejte se na dezinformátora, vláčeli občana bahnem u Nory Fridrichové. Teď policie řekla, že nic trestného nespáchal
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Počítač

Plzeňská krajská policie je podle serveru Aktuálně.cz přesvědčena o tom, že rozesílání lživých předvolebních e-mailů nelze považovat za pomluvu či šíření poplašné zprávy. Trestní oznámení, které odložila, podal Vít Luštinec na Oldřicha Lukáše. Právě ten rozesílal e-maily, v nichž Drahoše ostře kritizoval. Tvrdil například, že Drahoš podporuje masivní islamizaci země, zavedení tvrdé cenzury a trestání lidí za šíření pravdy, nic z toho však nepodložil.

S tímto rozhodnutím plzeňské policie však mnozí, kteří se přimlouvali za trestání šíření těchto e-mailů, nejsou vůbec spokojení. Například i v České televizi se tomu obsáhle a opakovaně věnovala relace Nory Fridrichové 168 hodin. Ta také divákům opakovaně ukazovala Oldřicha Lukáše jako "toho, co šíří dezinformace", v jednom z pořadů rovnou redaktoři nechali právníky spekulovat, jaký trest by Lukáš mohl dostat.

Lukášův e-mail už před prezidentskými volbami získala i redakce Aktuálně.cz. Dezinformátor v něm psal, že „nadnárodní síly temna už nezakrytě vytáhly do boje za zničení bílé rasy a české země“, opakuje tvrzení webu Aeronet, že má Drahoš homopedofilní sklony a že slouží iluminátským rodinám usilujícím o „vyhlazení velké části světové populace se Slovany v čele“.

Miloš Zeman byl zase podle Lukáše „jedinou smysluplnou alternativou“ schopnou zabránit tomu, aby se z Česka stal „chalífát plný pedofilních úchylů a zákeřných vrahů“ a také jedinou nadějí, jak se nestát „další zemí německého Makrelistánu“ a neskončit v jaderné válce s Ruskem. Nechybělo však ani varování před „parazitními neziskovkami islamizujícími mozky dětí ve školkách“, homosexuály, landsmanšaftem, zotročením světa, Armageddonem a „uctívači temného slunce – sluníčkáři“.

Původní zdroj ZDE.

Čtyřiašedesátiletého Lukáše si policie vyslechla a usoudila, že e-maily rozesílal pouze svým přátelům, s nimiž sdílí totožné názory. Jako možnou pomluvou by se podle policie bylo možné Lukášovými e-maily zabývat, kdyby sdělení nepravdivých údajů mohlo Jiřího Drahoše poškodit „ve značné míře“. Dosah e-mailů se však na rozdíl od sociálních sítí měří jen stěží. „Je zapotřebí zdůraznit, že každý volič při svém rozhodování vychází z ověřených informací a pravost neověřených informací si sám stvrdí svým zjištěním,“ uvedla policie.

Luštinec s policejním zdůvodněním nesouhlasí. „Policie argumentuje i tím, že informace rozeslal pouze svým přátelům, a nechtěl tím nikoho poškodit. To je značně nepřesvědčivé, tyto informace byly zveřejněny také například v článku na stránkách hnutí BOS, tedy nejen v soukromé korespondenci,“ uvedl Luštinec.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…