Podle ukrajinské armády proniklo nově do země 1500 ruských vojáků

09.02.2015 13:35

Ukrajinská armáda je přesvědčena, že o víkendu proniklo na území východní Ukrajiny 1500 ruských vojáků se stovkami kusů vojenské techniky. Informovala o tom dnes agentura AFP s odvoláním na armádního mluvčího Andrije Lysenka. Moskva opakovaně ujišťuje, že své vojáky do bojů mezi ukrajinskými vládními silami a proruskými separatisty na východě Ukrajiny neposílá. Zprávu přinesla ČTK.

Podle ukrajinské armády proniklo nově do země 1500 ruských vojáků
Foto: wikipedia
Popisek: Ukrajinská vlajka

"1500 ruských vojáků a 300 kusů vojenské techniky, včetně raketometů Grad, překročilo v sobotu a v neděli část ukrajinsko-ruské hranice, která je pod kontrolou separatistů," prohlásil mluvčí ukrajinských ozbrojených sil Lysenko.

Podle ukrajinských úřadů si střety na východní Ukrajině vyžádaly za posledních 24 hodin dalších sedm mrtvých civilistů a devět obětí mezi ukrajinskými vojáky. Celkem v konfliktu zahynulo již 5300 lidí a více než milion musel opustit své domovy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: bra, čtk

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…