Podle vrchního velitele NATO jsou ruské jednotky stále na Ukrajině

20.09.2014 21:07

Ruské jednotky jsou stále na Ukrajině, uvedl dnes ve Vilniusu vrchní velitel sil NATO v Evropě Philip Breedlove. Podle něj je příměří, které platí na východě země, klidem zbraní „jen podle jména". Násilí se v této oblasti nijak nesnížilo, například počet vypálených dělostřeleckých střel za posledních pár dní je stejný jako před příměřím, řekl.

Podle vrchního velitele NATO jsou ruské jednotky stále na Ukrajině
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stanovou osadou pokračuje na Staroměstském náměstí Pražský Majdan. Akce má za cíl podporu Ukrajiny proti Rusku

„Pokud mluvíme o ruských ozbrojených sílách přímo na místě, nacházejí se stále uvnitř Ukrajiny," řekl Breedlove. Neuvedl ale žádné podrobnosti o možném počtu těchto ruských vojáků.

Jak vrchní velitel sil NATO v Evropě dodal, doufá, že vytvoření nárazníkové zóny mezi ukrajinskou armádou a proruskými separatisty přispěje ke stabilizaci situace. Na vzniku nárazníkového pásma, ze kterého mají být staženy všechny těžké zbraně, se v noci na dnešek dohodli zástupci Kyjeva a proruských separatistů, kteří jednali v Minsku. Zónu mají kontrolovat pozorovatelé z Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE).


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…