Podnikatel Špicar: Spustím kampaň proti odchodu z EU. Pomohou mu herci

03.11.2018 13:40

Viceprezident Svazu průmyslu Radek Špicar má obavy z toho, že by jednou mohli v Česku získat navrch populisté, kteří sáhnou k vyhlášení referenda o odchodu Česka z EU. A že se Češi k odchodu z EU nakonec rozhodnou, což Špicar považuje za naši ekonomickou sebevraždu. Rozhodl se proto spustit svou vlastní kampaň. Kampaň proti czexitu.

Podnikatel Špicar: Spustím kampaň proti odchodu z EU. Pomohou mu herci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Evropské unie

Server iHNed.cz přinesl informace o tom, že Radek Špicar vytáhne do boje za setrvání Česka v EU. Spustí kampaň, se kterou mu prý pomůže i herec Jiří Mádl.

Špicar již dnes ve svém volném čase a zadarmo putuje Českem a vysvětluje lidem výhody našeho členství v EU. Nezamlčuje ani nevýhody, ale je vnitřně přesvědčen, že výhody jasně převažují. Rozhodně si prý nemyslí, že by Evropská unie byla dokonalým projektem. Tento projekt má své chyby, ale Špicar vidí cestu ve spravování těchto chyb a ne v odchodu Česka z EU.

Lidé, se kterými rozpráví, si prý často uvědomují, že je pro Česko výhodné být členy EU, vnitřně to cítí, ale o EU toho mnoho nevědí, tak se jim těžko argumentuje proti někomu, kdo se vytasí s nápadem na odchod Česka z Unie.

„Chceme, aby si Češi uvědomili, že nejsme žádný izolovaný ostrov uprostřed Evropy, který se svým okolím nemá moc společného. Naopak jsme součástí Evropy, s níž toho máme společného strašně moc,“ uvedl Špicar.

„Jsem nešťastný z toho, jak je debata o EU ideologicky a politicky zabarvená. Proto chceme dát na stůl čísla,“ dodal ke svému projektu Evropa v datech. Do politiky se prý rozhodně vstoupit nechystá, ale kritikou vůči politikům nešetří. „Když ­vrcholoví politici nenechají na EU nit suchou, nemůže se to neprojevit na uvažování lidí o ní,“ zdůraznil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jako druhá světová? To ne. „Prostě to přečetl.“ Holec se pustil do prezidenta

9:55 Jako druhá světová? To ne. „Prostě to přečetl.“ Holec se pustil do prezidenta

Je mi smutno z toho, jaká intelektuální bída je naším prezidentem. I to jsou slova politického komen…