Pokakali jsme ODS, naříká Vondra. Poslanec-odsouzenec už má přezdívku

08.11.2012 7:12

Roman Pekárek, nepravomocně odsouzený místostarosta Kolína, překvapivě získal po rezignaci trojice středočeských poslanců mandát a s ním i imunitu. Okamžitě se objevila kritika jeho nástupu do sněmovny z řad opozice, ale i vlastní strany.

Pokakali jsme ODS, naříká Vondra. Poslanec-odsouzenec už má přezdívku
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Roman Pekárek, nový poslanec za ODS

„Nezlobte se, ale dovedu si představit, že nám pan Pekárek, až se bude jednat o jeho vydání, řekne: Já podržím vládu a vy podržte teď mě,“ rozčiloval se ve sněmovním řečništi místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek. Sociální demokraté poslanectví nepravomocně odsouzeného korupčníka neunesli a při skládání slibu, v němž mimo jiné sliboval dodržování zákonů, opustili sál.

Jenže novopečený poslanec Pekárek vyvolává kontroverze i ve své straně. „Celý víkend leštíme značku strany a dva dny po kongresu si jí pokakáme nepravomocně odsouzeným poslancem,“ žasne ministr obrany Alexandr Vondra. Ministr průmyslu Martin Kuba korupčníka rovnou označil za „katastrofický problém ODS“.

Proto na Pekárka již od začátku dne mnozí tlačili, aby se mandátu vzdal. Stranou si jej za tímto účelem odvedl například ministr zemědělství a šéf ODS Středočeského kraje Petr Bendl. Vzhledem k tomu, že nový poslanec, i když vládě slibuje loajalitu, patří do skupiny věrné stranickým rebelům, začalo se mu mezi poslanci ODS přezdívat „Tluchořova pomsta“.

Ne každý ovšem měl s potenciálním kriminálníkem problém. Kolega Jan Vidím jej vesele pozdravil: „Tak vítej, sedíme spolu v lavici.“

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

15:58 „Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

Co říkají lidé o vakcinaci? Jedná se o zločiny na lidskosti? Kdo vyvolal covid? Kdo z toho udělal ce…