Pokud to Kalouskovi dojde... Novinář Best varuje Zemana i ODS

17.07.2013 21:40

Novinář amerického původu Erik Best tvrdí, že rozhodnutí Nejvyššího soudu ve prospěch tří zadržených exposlanců ODS může znamenat pohromu pro prezidenta Miloše Zemana. Nyní prý záleží hlavně na exministru financí Miroslavu Kalouskovi (TOP 09), píše novinář na svých webových stránkách Fleet Sheet.

Pokud to Kalouskovi dojde... Novinář Best varuje Zemana i ODS
Foto: Petr Merta
Popisek: Erik Best, americký novinář

Podle Bestova komentáře hrozí "zosnovanému prezidentskému převratu" Miloše Zemana zhroucení. A důležitým aktérem je prý exministr financí. "Mnoho nyní závisí na tom, jak dobře si Miroslav Kalousek dokáže v duchu zrekonstruovat události kolem udělení pozic ve státních firmách dotyčným třem poslancům. Pokud si je Kalousek jistý, že pikle s Petrem Nečasem kul na půdě Poslanecké sněmovny, a tudíž spadaly do nově definovaného rozsahu poslanecké imunity, Damoklův meč, který se nad ním pohupoval, na jeho hlavu nedopadne," vysvětluje svůj názor novinář.

Pomsta Zemanovi

Pokud totiž bude místopředseda TOP 09 zbaven strachu ze ztráty imunity, může klidně podpořit předčasné volby a zasadit tak ránu nejen Zemanovi, ale zároveň i svému rivalu na pravici - občanské demokracii.

"Pro Kalouska bude zřejmě nejvýhodnější při dnešním hlasováním o rozpuštění Poslanecké sněmovny získat několikadenní odklad, aby mohl najít nejlepší způsob, jak se Zemanovi pomstít," uzavírá Best.

  • Celé znění Bestova komentáře čtěte ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…