Polib si, Macrone? Karanténa v Paříži: Lidé nakupují, klábosí, shlukují se, bez roušek. Na policisty kašlou. Doslova

19.03.2020 14:25

Zatímco Češi, Moravané a Slezané většinou dodržují karanténní nařízení vyhlášená vládou. Andreje Babiše (ANO), mnozí obyvatelé francouzského hlavního města Paříže obdobná nařízení francouzského prezidenta Emmanuela Macona zcela ignorují. Server Breitbart přinesl zprávy o tom, jak se Pařížané vysmívají policii, když je žádá, aby se rozešli do svých domovů.

Polib si, Macrone? Karanténa v Paříži: Lidé nakupují, klábosí, shlukují se, bez roušek. Na policisty kašlou. Doslova
Foto: wikipedia
Popisek: Francouzská vlajka.

V pondělí večer francouzský prezident Emmanuel Macron promluvil k národu a vyzval všechny, aby se na 15 dní uchýlili do karantény, v maximální možné míře zůstávali ve svých domovech a pomohli alespoň zpomalit, když ne zcela zastavit významný nárůst nemocných, které napadl koronavirus.

Zprávy z regionů naznačují, že většina Francouzů vyslyšela apel svého prezidenta a lidé zůdtáváají doma. V Některých čtvrtích hlavního města Francie Paříže je to však zcela jinak. Tady v některých částech města lidé nařízení prezidenta zcela ignorují, shlukují se na tržištích, nakupují a bezstarostně spolu klábosí. Občas nemají na obličeji ani roušku.

Lidé zcela přehlížejínařízení svého prezidenta např. v 18 odvodu města Paříže. Dokládají to fotografie novináře Simona Louveta uveřejněné na sociální síti Twitter. V některých čtvrtích nejsou dodržována žádná bezpečnostní pravidla. To je i případ Château-Rouge, Paříž 18. Lidé nezachovávají odstupy ve frontách, ulice jsou přeplněné jako v normální den,“ napsal k jednou z uveřejněných videí Louvet.

 

 

Někteří lidé  nosí venku alespoň šálu omotanou kolem úst, ale je jich menšina.

Když se situaci pokoušeli řešit policisté a vyzvali lidi, aby se co nejrychleji rozešel do svých domovů, narazili na nezájem, ignoranci a občas i aktivní odpor. Jedna z žen začala před policisty demonstrativně kašlat a sdělila policistům „mám koronavirus, chytíte to ode mě“.

„Lidé si neuvědomují nebezpečí, protože nevidí umírat pacienty s koronavirem. Až budou umírat doma, budou plakat,“ poznamenaljeden z frustrovaných policistů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…