Policejní prezident Červíček bude mít dva náměstky. Další změny neplánuje

30.08.2012 13:12

Nový policejní prezident Martin Červíček pověřil šéfa jihomoravské policie Tomáše Kužela, aby se stal jeho náměstkem pro vnější službu. Pod něj spadá třeba dopravní nebo pořádková policie. Ekonomickým náměstkem zůstává podle serveru ČT 24 Pavel Osvald. Na setkání s odbory Červíček slíbil, že se v příštím roce navýší provozní náklady policie o 700 milionů.

Policejní prezident Červíček bude mít dva náměstky. Další změny neplánuje
Foto: rep
Popisek: Ministr Jan Kubice a policejní prezident Petr Lessy

Kužel přitom už jednou náměstkem policejního prezidenta byl. Jako ekonomického náměstka si jej vybral v roce 2007 tehdejší policejní prezident Oldřich Martinů. Muž, který byl blízkým spolupracovníkem odvolaného šéfa policie Petra Lessyho a byl i kandidátem na nejvyšší post, byl v minulosti kritizován za to, že spolupracoval s komunistickou Státní bezpečností (StB).

Kužel ve funkci nahradí Tomáše Václavíka, který se stane ředitelem pořádkové služby.

"Pan Osvald zůstane náměstkem s tím, že se jeho gesce bude možná prolínat s policejním prezidentem, který si nad tím vezme také odpovědnost," řekl České televizi šéf Nezávislého odborového svazu policie Milan Štěpánek. Dodal, že Červíček neplánuje žádné další personální změny.

Červíček zapracuje na organizační struktuře policie

Červíček na jednání se zástupci odborů slíbil, že co nejdřív začne pracovat na organizační struktuře policie. O tom se dlouhou dobu přel ministr vnitra Jan Kubice s odvolaným Petrem Lessym. Nový policejní prezident také slíbil navýšení provozních nákladů v příštím roce o 700 milionů korun.

Bývalý policejní prezident Lessy skončil ve funkci ve středu po devatenácti měsících poté, kdy jej obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) z pomluvy a zneužití pravomoci úřední osoby. Kubice ho propustil ze služebního poměru téměř okamžitě.


 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…