Policie chystá na sobotu velké manévry. Nad demonstanty pro a proti imigraci vzlétnou i vrtulníky

05.02.2016 7:54

Zítřejší den bude asi pořádně horký. Do Prahy se totiž sjedou odpůrci i příznivci islámu a imigrantů. Chybět nebude ani německé hnutí Vlastenečtí Evropané proti islamizaci Západu Pegida. „Máme více podnětů k možným rizikům,“ uvedl pro MF Dnes mluvčí policejního prezidia David Schön.

Policie chystá na sobotu velké manévry. Nad demonstanty pro a proti imigraci vzlétnou i vrtulníky
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Německá Pegida pořádá velké demonstrace hlavně v Drážďanech

V Praze by se zítra mělo uskutečnit hned pět demonstrací či pochodů, tři proti imigrantům a dvě jsou akcemi levicových aktivistů. Největší počet demonstrujících se čeká u Pražského hradu, kde se mají sejít právě lidé z Pegidy a příznivci Bloku proti islámu. Odhaduje se zde účast až pěti tisíc lidí. 

Není tak divu, že se do akce připravují těžkooděnci, antony i vrtulníky. Nemá chybět ani posila ze severu Čech či policisté v civilu mezi demonstranty. Přesnou taktiku však nechtějí policisté prozrazovat. Muži zákona se nejvíce bojí střetů v situacích, kdy ohlášené průvody změní směr. „Nemusí vyrazit organizovaně. Stačí, aby se domluvili, že se přesunou po skupinkách,“ uvedl policista. 

Blok proti islámu si navíc na zítřejší akci zajistil i vlastní ochranku, která má zabránit přístupu lidí s nevhodnými transparenty či šibenicemi. Podle poslance Úsvitu Marka Černocha se tak chtějí distancovat od projevů, které následně slouží k diskreditaci hnutí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…