Policie má kvůli azbestu sbírat informace v kanceláři Roberta Bezděka z ANO

27.03.2023 14:40 | Ze sítí

Stovky tun materiálu s azbestem byly při bourání zchátralých objektů po sovětské armádě v Milovicích na Nymbursku nadrceny a rozvezeny po celém areálu. Území tak bylo kontaminováno. Kriminalisté případ prověřují pro podezření ze spáchání trestných činů neoprávněného nakládání s odpady a podvodu. Zasahují kvůli tomu v Krajském úřadu Středočeského kraje v Praze a Městském úřadu v Milovicích. Podle zdrojů MF DNES policie sbírá informace v kanceláři Roberta Bezděka z ANO, který byl dříve náměstkem hejtmanky Jaroslavy Jermanové Pokorné.

Policie má kvůli azbestu sbírat informace v kanceláři Roberta Bezděka z ANO
Foto: mesto-milovice.cz
Popisek: Milovice

Anketa

Má Marian Jurečka vaši důvěru?

1%
97%
hlasovalo: 31380 lidí
V bývalém vojenském výcvikovém prostoru, který v minulosti využívala sovětská armáda, byly provedeny demolice budov, které měly střešní krytinu a základy z eternitu, jenž obsahuje karcinogenní azbest. „Demolice byly provedeny tím způsobem, že nedošlo k separaci tohoto materiálu jako nebezpečného odpadu, a byl různě rozbit a nadrcen a rozvezen po bývalém vojenském výcvikovém prostoru a došlo ke kontaminaci tohoto území azbestem,“ uvedl okresní státní zástupce v Nymburce Štěpán Brunclík.

„Bylo to přitom v takovém rozsahu, že si toho bylo těžko možné nevšimnout, protože se tam jednalo o stovky tun materiálu,“ dodall s tím, že kriminalisté kvůli tomu zasahují v Krajském úřadu Středočeského kraje v Praze a Městském úřadu v Milovicích a nyní zjišťují, kdo vše je za toto jednání zodpovědný.

„Mohu potvrdit, že jsem za Středočeský kraj přebírala od policie příkaz k prohlídce některých kanceláři, včetně kanceláře jednoho zastupitele, který byl v bývalém vedení kraje. Podepsala jsem mlčenlivost. Odkazuji tedy na OSZ v Nymburk,“ uvedla hejtmanka Petra Pecková (STAN) na svém twitteru.

Podle jednoho ze zdrojů MF DNES policie sbírá informace v kanceláři Roberta Bezděka z ANO, který byl dříve náměstkem hejtmanky Jaroslavy Jermanové Pokorné.

Smlouvu o dlouhodobém pronájmu bývalého vojenského prostoru uzavřel kraj s firmou Mladá RP v prosinci 2010. Firma měla areál původně využívat 40 let, za což zaplatila dopředu 25 milionů korun. Hejtmanství jí v roce 2016 vypovědělo smlouvu kvůli nedodržení termínů pro demolice.

Společnost ale tvrdila, že podmínky uzavřené smlouvy neporušila. Kraj se s firmou nakonec dohodl na ukončení soudních sporů, aby pozemky mohl využívat, a vrátil Mladé RP peníze z nespotřebovaného nájemného. Další jednání se vedla o výši přiměřeného plnění za odvedené práce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…