Policie potvrdila, že šéf pražských strážníků měl u sebe při zatýkání úplatek

28.11.2011 10:31

Policie potvrdila, že šéf pražských strážníků Vladimír Kotrouš měl u sebe při zatčení úplatek. Jeho předání předtím policisté zdokumentovali. Úplatek byl za přidělení několikamilionové smlouvy na služby pro městskou policii. Informuje ČT 24.

Policie potvrdila, že šéf pražských strážníků měl u sebe při zatýkání úplatek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský exprimátor Bohuslav Svoboda

Primátor Bohuslav Svoboda rozhodl o převedení Kotrouše na jinou pozici. ČTK to řekla mluvčí magistrátu Tereza Krásenská. Vedení Prahy zvažuje proti Kotroušovi další právní kroky.  

Svoboda se ráno sešel s náměstkem městské policie Ludvíkem Klemou. Při jednání se dohodli, že Kotrouše přeřadí na jinou práci. "To je vlastně postavení mimo službu, protože není ve služebním, ale pracovním poměru," řekla Krásenská. "A zvažujeme další právní kroky," dodala.

Městskou policii prověří kontroloři magistrátu

Vedení města také pošle na městskou policii své kontrolory, kteří prověří vybrané zakázky. Svoboda zároveň Klemu pověřil řízením městské policie. Klema dosud v době nepřítomnosti Kotrouše strážníkům velel.

Kotrouše policie zadržela v pátek odpoledne, podle některých médií i s úplatkem v řádu statisíců korun. Policisté jej o víkendu obvinili z korupčního jednání, které se týkalo poskytování služeb městské policii. Soud na něj posléze uvalil vazbu, aby nemohl ovlivňovat svědky a mařit vyšetřování. Bližší informace chce k případu policie oznámit v pondělí.

Městské policii Kotrouš velel od roku 2002, pracuje u ní však ještě o deset let déle. Absolvoval policejní akademii, deset let byl ředitelem obvodu Praha 6, pak krátce náměstkem ředitele strážníků.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…