Policie předala Janouškovi obvinění kvůli nehodě. Hrozí mu až deset let

25.03.2012 18:48

Policii se podařilo předat obvinění podnikateli Romanu Janouškovi. Obviněn je z těžkého ublížení na zdraví a ohrožování pod vlivem návykové látky, když opilý srazil autem jednapadesátiletou ženu.

Policie předala Janouškovi obvinění kvůli nehodě. Hrozí mu až deset let
Foto: repro TV Prima
Popisek: Roman Janoušek po svém zadržení za jízdu v opilosti

Podnikatel Roman Janoušek je kvůli své páteční nehodě obviněn ze dvou trestných činů. Policie ho podezírá z těžkého ublížení na zdraví a ohrožení pod vlivem návykové látky. V neděli večer se jí podařilo předat mu obvinění.

"Podezřelý dodržel dohodu. Ve stanovený čas převzal dnešního dne v 17:20 usnesení o zahájení trestního stíhání," potvrdil informaci Martin Vondrášek, šéf pražské policie.

Janouškovi nyní hrozí za jeho činy až deset let vězení, dolní sazba jsou tři roky. Původně policie hovořila o třech trestných činech, nakonec odpadlo neposkytnutí pomoci. "Po sdělení obvinění panu Janouškovi jsem informoval dozorujícího státního zástupce, v tomto případě Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 4,“ dodal Vondrášek. O dalším postupu chce zastupitelství rozhodnout už v pondělí.

Původně se i spekulovalo o Janouškově zmizení, navíc podle lékařské zprávy odmítl odběr krve. O kontroverzním lobbistovi se v poslední době píše i v souvislosti s odposlechy jeho telefonních hovorů s bývalým primátorem Pavlem Bémem.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…