Policie v Praze dostane 15 milionů na hlídání protivládních demonstrací

19.06.2012 12:46

Vláda v úterý podle informací ČTK schválila návrh ministra vnitra Jana Kubiceho na zvýšení rozpočtu pražské policie o 15 milionů korun. Potřebuje je převést uvnitř vlastní kapitoly, aby uhradil náklady spojené se zajištěním bezpečnosti, veřejného pořádku a plynulosti dopravy při protivládních demonstracích.

Policie v Praze dostane 15 milionů na hlídání protivládních demonstrací
Foto: tan
Popisek: Ministr vnitra Jan Kubice

Největší protivládní demonstrace za posledních několik let, které se na pražském Václavském náměstí zúčastnily desetitisíce lidí, se konala 21. dubna. Podle předkládací zprávy k návrhu ministerstva se organizátoři netají tím, že v protestech hodlají pokračovat a chtějí dosáhnout "masovější účasti".

Protože je na obdobné demonstrace nutné nasadit velký počet policistů, žádá ministerstvo další prostředky. Na platy, konkrétně na přesčasy a pohotovost, by mělo být vyčleněno asi deset milionů korun. Přes tři miliony by mělo stát pojistné, dva miliony pak budou určeny na běžné výdaje na pohonné hmoty, cestovné nebo stravné.

Policie nedokáže pokrýt výdaje související s demonstracemi

Vnitro v materiálu pro vládu napsalo, že vzhledem k napjaté finanční situaci, kdy musel úřad proti loňsku krátit svůj rozpočet, není schopna policie v rámci vyčleněných peněz tyto mimořádné výdaje pokrýt.

Úřad také žádal vládu o přesunutí zhruba 22 milionů v rámci svého rozpočtu, aby mohla policie nakoupit dopravní prostředky pro nově zřízenou pořádkovou jednotku v Ústeckém kraji. Nové vybavení si z těchto peněz budou moct po dnešním souhlasu vlády nakoupit také Útvar specializovaných činností a Útvar pro odhalování organizovaného zločinu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…