Policisté hlídali na železnicích, zkontrolovali 7000 osob

17.03.2017 13:58

V rámci mezinárodní bezpečnostní akce Blue 24 zkontrolovali čeští policisté od úterního do středečního rána přes 7000 lidí. Hlídali více než 700 nádraží, kontrolovali také osobní a nákladní vlaky. Do 13. ročníku akce zaměřené na kriminalitu v železniční dopravě se zapojilo asi 2500 policistů ze všech krajských ředitelství v ČR. Zprávu přinesla ČTK.

Policisté hlídali na železnicích, zkontrolovali 7000 osob
Foto: ČD
Popisek: Nejnověji modernizované vozy Bdpee

Novinářům to dnes řekl ředitel pořádkové policie Martin Hrinko. Do akce se zapojilo 15 evropských zemí.

Během 24 hodin se policisté zaměřili především na zajištění veřejného pořádku. V souvislosti s nevhodným nebo agresivním chováním kontrolovali 39 lidí, podle Hrinka šlo zejména o přecházení přes železniční trať mimo vyznačené přechody. Přestupků na železničních přejezdech zjistili policisté 157, nejčastěji řidiči vjížděli na přejezdy během výstražného signálu.

Policisté také zajistili tři lidi, kteří se na českém území pohybovali nelegálně. V jednom případě šlo o Slováka, který byl z ČR soudem vykázán, zbylí dva – Rakušan a Korejec – neměli platné doklady.

U sběren surovin zjistili policisté pochybení v šesti případech. „V rámci Prahy-západ jsme museli jednu provozovnu zcela uzavřít, protože neměla potřebná povolení,“ řekl Hrinko.

Sběrny v rámci akce kontrolovala i Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP), z 31 sběren kovů našla pochybení u 15. Inspekce se zabývala vytipovanými sběrnami v Praze, Středočeském, Jihomoravském, Ústeckém a Libereckém kraji. Provozovny například vykupovaly odpad bez platného souhlasu úřadů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…