Policisté, kteří vyšetřují Víta Bártu, narazili na překážku. A nemají zatím vůbec nic

02.05.2014 10:01

Vyšetřovatelé v kauze Víta Bárty narazili na nečekanou překážku. U bývalého důstojníka BIS Jana Petržílka, podezřelého z vynesení odposlechů, totiž našli počítače a externí disky. MF Dnes ale zjistila, že byly velmi důkladně zašifrované. Policejní experti prý přiznávají, že se jim nepodařilo dostat jedinou informaci.

Policisté, kteří vyšetřují Víta Bártu, narazili na překážku. A nemají zatím vůbec nic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Klávesnice

Policie při zatýkání Víta Bárty a Jana Petržílka doufala, že odhalila důležitý kanál, kudy z kontrarozvědky a policie vytékaly citlivé informace. Mělo se jednat o vynesení odposlechů lobbisty Romana Janouška a exprimátora Pavla Béma.

Podle zdroje MF Dnes blízkého vyšetřování už policejní experti neoficiálně přiznávají, že se jim nepodařilo vydolovat z počítačů a externích disků vůbec nic. A potvrdit vynášení informací nepomohly ani prověrky chování Petržílka v rozvědce a následně u protikorupční policie.

Zadržená data si policie však zatím ponechává. Věří totiž, že by vyšetřování nemuselo zůstat jen u jediného případu. Petržílka totiž už před třemi lety vyšetřoval odbor vnitřní bezpečnosti BIS kvůli tomu, že udržoval nadstandardní vztahy s Ivo Rittigem. Inspekce BIS ale případ odložila.

Petržílek se krátce na to objevil na místě šéfanalytika. Tedy v jakési ústředně útvaru, v níž se scházejí všechny klíčové informace. Policie však na vynášení informací nemá důkazy. Petržílka tak stíhají jen za údajné předání odposlechů Béma s Janouškem Vítu Bártovi v roce 2009.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …