Policisté přestali vyšetřovat kauzu šarlatánů, kteří radili „vykadit“ rakovinu

08.11.2018 15:04

KAUZA Policie přestala vyšetřovat případ zvláštních léčitelských praktik na klinice Aktip. Kauza o tom, jak léčitelé radili pacientům „vykadit“ rakovinu, v letošním roce rezonovala v tuzemských médiích. Trestní oznámení na léčitele podal občanský spolek Kverulant, a to na základě dokumentu České televize.

Policisté přestali vyšetřovat kauzu šarlatánů, kteří radili „vykadit“ rakovinu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policie, ilustrační foto

„V dokumentu je zachyceno, jak jsou pacienti ‚odborníky‘ z Aktipu dovedně manipulování k tomu, aby odmítli ověřenou léčbu klasickou medicínou a léčili se za peníze alternativně. To podle Kverulanta naplňuje nejen znaky trestného činu podvodu, ale i trestného činu ublížení na zdraví. Proto Kverulant podal na šarlatány z Aktipu trestní oznámení,“ uvedl za spolek Kverulant jeho ředitel a zakladatel Vojtěch Razima.

Trestním oznámením se začali zabývat policisté z Obvodního ředitelství policie pro Prahu 2 a případ nyní uložili. Dospěli k tomu, že se v případě daného oznámení o podezření z trestného činu nejedná.

„Vámi zmiňované oznámení prošetřili policisté druhého policejního obvodu. Ti došli k závěru, že se v dané věci nejedná o podezření z trestného činu a proto věc uložili,“ sdělil ParlamentnímListům.cz tiskový mluvčí Policie ČR Tomáš Hulan.  

Vojtěch Razima z Kverulantu se však s postupem policie nehodlá smířit. Spolek podal stížnost proti odložení věci a práci policie označil ve své tiskové zprávě za „lemplovskou“.

„My jsme se proti odložení odvolali k dozorující státní zástupkyni a ta s největší pravděpodobností postup policie přezkoumá,“ sdělil ParlamentnímListům.cz za Kverulant Vojtěch Razima. „Chceme věřit, že když se někdo tváří jako atestovaný profesionál a přitom radí vážně nemocným pacientům, aby odmítli klasickou léčbu a aby léčili rakovinu milencem, měl by být potrestán,“ doplnil.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jok

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…