Policisté zasahovali v sídle společnosti Rencar

01.03.2017 16:58

V sídle společnosti Rencar, která spravuje reklamní plochy pražského dopravního podniku, zasahovali ve středu ráno kriminalisté. Informoval o tom server Lidovky.cz.

Policisté zasahovali v sídle společnosti Rencar
Foto: Hans Štembera
Popisek: Slavnostní odjezd 15 policistů na zahraniční misi do Srbska. Přítomen byl i policejní prezident Tomáš Tuhý

Podle něj je zásah policie součástí prověřování, jež vyšetřovatelé vedou proti firmě více než rok. Server připomíná, že společnost Rencar proslula mimořádně dlouhým kontraktem s pražským dopravcem, podnik jej však loni v březnu vypověděl.

Celý text je ZDE.

„Společnost Rencar Praha plně spolupracuje s Policií České republiky. Její zástupci se dnes dostavili do sídla firmy, aby převzali doplňující dokumenty,“ potvrdil zjištění serveru Lidovky.cz mediální zástupce firmy Mirek Deneš. Ačkoliv společnost popisuje zásah policie jako poklidnou návštěvu, podle informací serveru Lidovky.cz museli zaměstnanci kvůli sběru dokumentů opustit budovu.

Jak server uvedl, zásah vyšetřovatelů navazuje na jejich předchozí návštěvu společnosti v pražském Karlíně, jež se uskutečnila loni v lednu. Tehdy si policie odnesla na 30 krabic dokumentů vztahujících se k hospodaření firmy. „Jedná se o zcela standardní a předpokládaný postup, kdy si policie dovyžádala další dokumenty. Obrátili se se žádostí o doplňující informace, které jim společnost Rencar bez jakýchkoli problémů předala,“ řekl serveru Lidovky.cz ke středeční aktivitě Deneš.

Podle serveru rozkrývají policisté účetnictví firmy pod dozorem Městského státního zastupitelství v Praze. „V této věci vedeme jedno prověřování, v souvislosti s tím se však nebudeme vyjadřovat ani k probíhajícím úkonům,“ sdělila serveru Lidovky.cz mluvčí městských žalobců Štěpánka Zenklová.

Případ zpracovává Národní centrála proti organizovanému zločinu, ani její lidé však nechtějí nic prozradit. „K vašemu dotazu nebude náš útvar poskytovat žádné informace,“ sdělil serveru Lidovky.cz mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …