Policisté zjistili, kdo jim vykrádal databáze. Stopy prý míří k zeťovi Schillerové

14.10.2019 17:46

Policisté odhalili „chobotnici“, která jim vykrádala informace z interních policejních databází. Informace směřovaly k podnikateli, který byl v minulosti sponzorem hnutí ANO Andreje Babiše, k zeťovi současné ministryně financí Aleny Schillerové Davidu Rusňákovi.

Policisté zjistili, kdo jim vykrádal databáze. Stopy prý míří k zeťovi Schillerové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policie, ilustrační foto

Server Aktuálně.cz přišel s informací, že policisté odhalují „chobotnici“, přes kterou putovaly informace ze střežených policejních databází až k podnikateli Davidu Rusňákovi, dřívějšímu sponzorovi hnutí ANO Andreje Babiše. Klíčovou roli v této síti měl hrát někdejší policista Michal Ratajský, který zůstával v kontaktu se svými bývalými kolegy a získával od nich data, která údajně měl využívat Rusňák, když rozvíjel své obchodní aktivity.

Ratajský údajně zjišťoval informace od někdejšího důstojníka protikorupční policie Daniela Medvece a kromě toho, že je údajně předával dál Rusňákovi, pomáhal prý i podsvětí, když sabotoval nejzávažnější případy šetřené policií.

„Kauza je součástí vyšetřování masivních úniků z tajných policejních databází, které odstartoval policejní zásah v roce 2017. Policisté jsou přesvědčeni, že Ratajský dlouhé roky sabotoval ta nejzávažnější vyšetřování elitních policejních útvarů a chránil podsvětí,“ napsal server.

Společnost DRFG Davida Rusňáka se k případu nechce příliš vyjadřovat. Mluvčí firmy Lucie Heřmanská pouze zdůraznila, že společnost jedná vždy v souladu se zákony České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…