Politici gratulují Zemanovi. Zato exministru Hermanovi to ujelo: Lež a nenávist opět zvítězily nad pravdou a láskou!

27.01.2018 17:48

Občané se rozhodli pro stabilitu, prosperitu a pokračování úspěšného rozvoje ve všech oblastech života, komentoval znovuzvolení Miloše Zemana na Hrad předseda komunistů Vojtěch Filip. V souboji s bývalým předsedou Akademie věd Jiřím Drahošem komunisté Zemana před druhým kolem voleb podpořili. Zeman zvítězil, když získal zhruba o 170.000 hlasů víc než jeho protikandidát.

Politici gratulují Zemanovi. Zato exministru Hermanovi to ujelo: Lež a nenávist opět zvítězily nad pravdou a láskou!
Foto: hns
Popisek: Duel Drahoš versus Zeman, ilustrační koláž

"Jsem rád, že mohu popřát Miloši Zemanovi k znovuzvolení prezidentem České republiky. Občané se rozhodli pro stabilitu, prosperitu a pokračování úspěšného rozvoje ve všech oblastech našeho života," uvedl Filip na stranickém webu.

V pátek ve volební místnosti Filip uvedl, že Drahoš nemá politickou praxi, kterou bude prezident potřebovat.

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek blahopřál Miloši Zemanovi k vítězství v prezidentských volbách. Zároveň na twitteru uvedl, že doufá v to, že Zeman bude více spojovat společnost než dosud. Místopředseda lidovců Daniel Herman, který měl se Zemanem v minulosti spory, označil opětovné zvolení hlavy státu za vítězství lži a nenávisti.

"Gratuluji prezidentovi Miloši Zemanovi k obhájení mandátu. Doufám, že funkci bude více společnost spojovat, než tomu bylo doposud," napsal Bělobrádek. Před prvním i druhým kolem přitom lidovci doporučili svým voličům hlasovat pro Drahoše.

"Lež a nenávist opět zvítězily nad pravdou a láskou. Ale nesmíme to vzdát, přátelé! Pane profesore Jiří Drahoši, díky, že jste do toho šel!" napsal na twitteru Herman. V minulosti měl ještě jako ministr kultury se Zemanem spory mimo jiné kvůli přijetí tibetského duchovního vůdce dalajlamy.

Lidovecký poslanec Marek Výborný Zemanovi blahopřál. "Nevolil jsem ho, ale respektuji, že je demokraticky zvoleným prezidentem. Přál bych si, aby jeho druhé období nebylo v mnoha ohledech kopií toho prvního," uvedl. Podle něj bude pokračovat rozpolcenost společnosti i politické scény.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…