Politici, kteří nemají děti, jsou nebezpeční, varuje Roman Joch

07.06.2017 21:31

Ředitel Občanského institutu usedl v redakci serveru Info.cz proti Pavlu Štruncovi a rozpovídal se o zahraniční politice. Konstatoval mimo jiné, že politici, kteří nemají děti, jsou pro svět nebezpeční, protože je netrápí, v jaké budoucnosti budou jejich děti žít. Většinu času ovšem věnoval prezidentství 45. pána Bílého domu Donalda Trumpa.

Politici, kteří nemají děti, jsou nebezpeční, varuje Roman Joch
Foto: Hans Štembera
Popisek: Roman Joch

Jako prvního si vzal do prádla 45. prezidenta USA Donalda Trumpa. Levicově-liberální média se snaží Trumpa vykreslit v těch nejhorších barvách. Je to logické, blíží se volby a Demokraté se snaží získat většinu alespoň v jedné komoře Kongresu,“ podotkl Joch. Trumpovy kroky se mohou řadě lidí zdát kontroverzní, ale z hlediska Trumpových voličů jsou to pozitivní kroky a Trump vychází svým voličům vstříc.  Nakonec prý vyroste i tolik slibovaná zeď mezi USA a Mexikem, kterou ovšem zaplatí američtí daňoví poplatníci.

Pár slov padlo také ke globálnímu oteplování. Tento problém podle Jocha existuje, ale nevyvíjí se tak dramaticky, jak se věřilo ještě v minulém století. Podle Jocha je ale otázka, do jaké míry globální oteplování způsobuje člověk, zda není tento jev dán také vnitřními pochody na planetě. Na tomto už se vědci tak úplně neshodnou, A pak je důležitá ještě další věc. Zatímco Západ, tedy USA a EU, mají podle Pařížské klimatické dohody notně zatížit svůj průmysl, Čína či africké státy mají podstatně menší závazky. Takže přišel Trump a řekl, že od dohody ustupuje, protože je nevýhodná pro stát.  

Joch dal také jasně najevo, že Rusko se nepochybně pokusilo ovlivnit americké prezidentské volby. „Americké volby jsou pro svět tak důležité, že se je snaží ovlivňovat každá země, která na to má prostředky,“ uvedl. Jiná věc však je, zda Rusové skutečně ovlivnili rozhodování Američanů. „Toto se nepodařilo prokázat a podle mě se to ani nepodaří,“ uzavřel toto téma Joch.

Celý rozhovor naleznete zde

Ve druhé polovině rozhovoru Joch varoval před klesajícím počtem narozených dětí v Evropě.

„Jak asi rozhodují politici, kteří nemají vlastní děti? Jak jim záleží na budoucnosti vlastní země, vlastního kontinentu, když nemají vlastní děti? Když byla povinná vojenská služba, tak politici uvažovali úplně jinak o válce, protože měli syna, kterého se válka mohla týkat. Když máme profesionální vojáky, tak parlament rozhoduje o nasazení profesionálních vojáků, z nichž ne všichni jsou jejich děti,“ varoval Joch. „Takže je to velice nebezpečné,“ doplnil.  A prý si za to můžeme sami, protože si ty bezdětné politiky volíme.

Když jste politik, který nemá vlastní děti... Evropa je prý na tom dnes až tak zle, že si lidé radši pořídí psa, než by přivedli na svět dítě. Lidský život je přitom posvátný, pravil ředitel Občanského Institutu, když se blížil k závěru rozhovoru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…