Politici se hádají a Ostravsko hladoví. Profesor Keller ovládl policejní tiskovku

03.08.2013 13:50

Sociolog Jan Keller se zúčastnil tiskové konference policie k protestům ve Vítkově. Zde tvrdě udeřil do politiků – podle něj se akorát předhánějí, kdo je větším ochráncem parlamentní demokracie, ale přitom neřeší reálné problémy lidí.

Politici se hádají a Ostravsko hladoví. Profesor Keller ovládl  policejní tiskovku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Profesor Jan Keller

Na tiskové konferenci hovořil o příčinách současných problémů na Ostravsku. Do Vítkova totiž byla svolána protiromská demonstrace. Jan Keller za vším vidí hlavně narůstající nezaměstnanost, kterou způsobily nízké investice a nezájem politiků.

"Třešinkou na dortu je, že se ti nahoře perou o to, kdo je větší ochránce parlamentní demokracie. To je opravdu absurdistán," prohlásil profesor z ostravské univerzity.

Policisté to podle něj pak akorát odnáší a fungují jako hromosvod. Na jednu stranu si na nich občané vybíjejí zlost, na stranu druhou na ně politici útočí kvůli vyšetřování v mezi jejich kolegy.

Kvůli těmto problémům i padla Nečasova vláda, nyní se podle Kellera akorát rozjely dohady, kdo nastoupí jako další. "Musíme mít nějakou vládu. Tato země je ve stavu bezvládí," míní sociolog. Přitom právě vládu potřebujeme, aby se řešily zmíněné skutečné problémy – například zvýšení minimální mzdy a podpora regionů.

"Kdyby se zlomek toho, co se rozkrade z evropských fondů, dal Ostravsku, tak jsme evropský tygr," dodal Keller.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…