Politická předsevzetí, která se stoprocentně nenaplní: Sobotka se naučí anglicky, Fiala najde charisma...

01.01.2016 9:42

Nový rok je v jistém smyslu magickým dnem. Lidé v něm sami sobě často slibují, že se stanou lepšími. Přestanou kouřit, začnou cvičit, zhubnou a tak podobně. Předsevzetí si jistě dávají i mnozí čeští politici. Jak mohou vypadat? Prezident Zeman si např. uloží povinnost omluvit se. A pomůže uprchlíkům. Babiš se přizná k podvodu a odejde z politiky. A tím tento magický den ani zdaleka neskončí.

Politická předsevzetí, která se stoprocentně nenaplní: Sobotka se naučí anglicky, Fiala najde charisma...
Foto: repro foto ČT
Popisek: Usmívající se prezident Miloš Zeman

Server Echo24.cz uvádí, jak si představuje ideální novoroční předsevzetí českých politiků. Jak by to mohlo vypadat např. u prezidenta Zemana? „Prezident Miloš Zeman se veřejně omluví za nařčení, že spisovatel a novinář Ferdinand Peroutka uveřejnil před druhou světovou válkou v časopise Přítomnost článek s titulkem ‚Hitler je gentleman‘. Slíbenou odměnu 100 tisíc korun pro nálezce textu Zeman rozdělí mezi Sdružení pro služby Anonymním alkoholikům v ČR a Organizaci pro pomoc uprchlíkům,“ píše server. Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček prý od Nového roku začne říkat pravdu a pro jistotu podstoupí terapii pro patologické lháře.

Podobný osud si zvolí i Tomio Okamura. Zaváže se, že pomůže uprchlíkům v některém z uprchlických táborů a především slíbí, že už nikdy, ale opravdu nikdy veřejně nepromluví. Pokud slib poruší, prchne do hlavního města Japonska a začne tam prodávat popcorn.

Sobotka se naučí anglicky, Babiš se přizná k podvodu, Fialu čeká zázrak

Premiér Bohuslav Sobotka se lidem přizná, že jeho vláda nemůže za ekonomický růst a začne se konečně chovat ekonomicky zodpovědně. Jak se to pozná? Na rok 2017 vláda připraví vyrovnaný státní rozpočet. A předseda vlády půjde do sebe, naučí se pořádně anglicky.

„Ministr financí Andrej Babiš vystoupí s prohlášením, že podváděl při čerpání dotací na vybudování farmy Čapí hnízdo, podá demisi a odejde z hnutí ANO, které přestane financovat. Při té příležitosti Babiš také připustí, že vstup do politiky vždy chápal jako zajištění pro svůj holding Agrofert a přizná se, že navzdory soudním verdiktům vědomě spolupracoval se Státní bezpečností,“ můžeme se dále dočíst.

Komunisté se přesunou do ilegality a vedení KSČM dostane azyl v nejpevnější komunistické diktatuře v Severní Koreji.

Zásadní krok učiní i předseda ODS Petr Fiala a předseda TOP 09 Miroslav Kalousek. „Kalousek si vezme k srdci japonské přísloví ‚Prostořekost, toť pramen mnoha neshod‘. Fialu potká zázrak a získá charisma,“ tvrdí Echo. Oba lídři také seznají, že obstrukce elektronické evidence tržeb je k ničemu. Pomůže jim naopak, když koalice zákon prosadí a na světlo vyplují jeho zásadní nedostatky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

17:40 Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

Filip Turek je superlídrem koalice Přísahy a Motoristů do Evropského parlamentu, podnikatel a někdej…