Politické prostitutky, fanklub TOP 09 z Kavčích hor. Zeman dorazil do Humpolce a bylo veselo

29.06.2017 18:56

Prezident Miloš Zeman zakončil druhý den své návštěvy Kraje Vysočina v Humpolci. Na náměstí se setkal s občany, kde diskutoval mimo jiné o nadcházejících volbách, ale i o mluvčím Jiřím Ovčáčkovi.

Politické prostitutky, fanklub TOP 09 z Kavčích hor. Zeman dorazil do Humpolce a bylo veselo
Foto: Radim Panenka
Popisek: Setkání novinářů a prezidenta Miloše Zemana na státní návštěvě Vietnamu

Anketa

Podporujete Kocábovu petici Několik vět 2017?

2%
98%
hlasovalo: 22099 lidí

Zeman v úvodu pohovořil nejen o Humpolci, ale i o Kraji Vysočina, který má rád a kde se již necítí být naplaveninou, ale usazeninou. 

„Jaké to je být prezidentem?“ zeptal se první z návštěvníků setkání. „Je to něco mezi pyrotechnikem a kaskadérem. Ještě bych k tomu možná přidal povolání provazochodce, ale v tom případě by nesměl mít dole záchrannou síť,“ řekl prezident, jenž byl evidentně v dobrém rozmaru. „Jestliže čirou náhodou vyhraju a budu prezidentem i dalších pět let, tak budu navštěvovat kraje podle toho, kde získám kolik hlasů. V rámci krajů navštívím vždy místo, kde jsem měl největší procento, abych poděkoval,“ sdělil pak Zeman. 

Další otázka směřovala k dnes nově známému kandidátovi na prezidentský post, Vratislavu Kulhákovi. „Bojíte se ho?“ zeptal se tazatel. „Já se v politice bojím jenom sám sebe. Ale tak, že velmi. Proč ne? Ať je těch kandidátů víc. Pokud mě paměť neklame, byl to svého času manažer Škody Auto Mladá Boleslav a zdá se, že to byl úspěšný manažer,“ podotkl.

Řeč přišla i na mluvčího Jiřího Ovčáčka, který dle tazatele poškozuje image prezidenta republiky. „Poprosím ho, aby za vámi došel a promluvil s vámi. Třeba pak změníte názor,“ podotkl Zeman. 

A co nezávislost a objektivita českého tisku? „V našich médiích jsou tři druhy zpráv. Zprávy pravdivé, zprávy pravděpodobnostní a zprávy ostatní. Zprávou pravdivou je datum vydání, zprávou pravděpodobnostní je předpověď počasí a zprávy ostatní jsou všechny další,“ sdělil k českým médiím Zeman. Ten si zároveň rýpl do České televize a jejího neobjektivního vysílání při reportování amerických voleb. „Komentátoři byli zaujatí pro jednu stranu. Zpravodajství České televize nebylo vyvážené. A uvádím to nejen já, ale uvádí to Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, která za toto Českou televizi kritizovala,“ dodal. „Česká televize není fanklub žádné politické strany, například TOP 09. Měla by tady být pro všechny, nikoliv pro menšinu, které já někdy říkám pražská kavárna,“ sdělil k veřejnoprávní televizi.

Když se pak jeden z návštěvníků náměstí zeptal na amnestii pro vraha Jiřího Kajínka, dostalo se mu napomenutí. „Nejde o amnestii. Amnestie je plošná. A já nikdy žádnou amnestii vyhlašovat nebudu. Máte na mysli zřejmě milost, která je individuální,“ podotkl Zeman. Zda tento jeho čin ovlivní hlasy voličů, neví. „A nezajímá mě to. Nechci se podbízet veřejnému mínění. Takový politik je pak prostitutka,“ sdělil s tím, že o milosti přemýšlel zhruba dva roky.

Hovořilo se také o termínu nadcházejících parlamentních voleb, který někteří kritizují za pozdní. „Přál bych si, aby trvala co nejdéle volební kampaň, aby se voliči mohli lépe seznámit jak s kandidáty, tak s programy jednotlivých subjektů. Jak znám lenost kandidátů, tak o prázdninách nevylezou. To udělají až v září. A kdyby byl termín v září, nic se o kandidátech ani nedozvíte,“ sděll mimo jiné Zeman. 

Závěrem pak Zeman uvedl, že Česká republika je nejkrásnější zemí, kterou zná, a rozhodně by se nechtěl stěhovat někam jinam. „A proč rozděluji společnost? Společnost je rozdělena nezávisle na prezidentovi. Například na fanoušky Sparty a Slavie. Myslíte si, že s tím může prezident něco dělat? Jsou odpůrci migrace a jsou i její příznivci. Prezident může jen říct svůj názor. Ale tím názorem společnost ani nesjednotí, ani nerozdělí. Jinak byste totiž občany pokládal za nesvéprávnou masu, která se nechává manipulovat prezidentem. Jediný příklad, jak může prezident společnost sjednocovat, je, že mlčí. To znamená, že neříká nic. Když se ho někdo zeptá, jestli je sparťan nebo slavista, řekne, že si to bude muset rozmyslet. Když se ho někdo zeptá, zda je pro migraci, nebo proti migraci, odpoví, že je otázka příliš složitá na to, aby se dala zodpovědět dvěma větami. Já tu otázku umím zodpovědět jednou větou,“ uzavřel setkání prezident Zeman, jenž se následně podepsal do pamětní knihy města. Připnul také prezidentskou stuhu na prapor města a převzal dary od vedení města. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …