Pomsta šéfu Fialovi. Jmenuje se... Novotný. A čí? Karolína Stonjeková to odhalila

30.09.2020 12:30

„Slušný sympatický hoch se musel poroučet, aby místo něj mohl nastoupit sekerník Prymula,“ okomentovala změnu šéfa resortu zdravotnictví komentátorka Karolina Stonjeková pro XTV.cz. Prymulův střet zájmů se podle ní neřeší, jelikož jsme u současné vlády na konflikty zájmů zvyklí, což nás „otupělo“. Zhodnotila i reakci předsedy ODS Petra Fialy na výroky řeporyjského starosty Pavla Novotného. Ten podle komentátorky bude „vesele škodit dál“ a bude mít zřejmě ještě v ODS „delší životnost“ než Fiala. Odkryla, že možná jde o pomstu od Alexandry Udženije.

Pomsta šéfu Fialovi. Jmenuje se... Novotný. A čí? Karolína Stonjeková to odhalila
Foto: Repro XTV
Popisek: Komentátorka Karolína Stonjeková v Podtrženo sečteno

Anketa

Podporujete nový plán EU na povinnou relokaci migrantů?

2%
98%
hlasovalo: 36033 lidí
Stonjeková při hodnocení událostí uplynulého týdne započala u odchodu Adama Vojtěcha, v jehož postu ministra zdravotnictví vystřídal epidemiolog Roman Prymula. „Já bych neřešila otázku, jestli se má, či nemá za co stydět. On byl ministrem zdravotnictví v době, kdy by si s ním chtěl asi málokdo tuto roli vyměnit. Navíc byl pod tlakem premiéra, který ho celkem zásadním způsobem – jak to říct – formoval,“ zhodnotila s tím, že Vojtěch „posloužil k viditelnému gestu před volbami, kdy se nehodí klesající preference a je třeba udělat nějakou rošádu“.

Míní, že ze strany Babiše jde o dobrou taktiku. Babiš prý „má tyhle politické hry zmáknuté hodně dobře“.

V ostatních politických stranách prý není tolik lidí, kteří jsou schopní takto posloužit. „Ono také není v jiných politických stranách mnoho ochotných obětních beránků,“ zmínila.

To, že se příliš neřeší Prymulův střet zájmů, na nějž opozice upozorňuje, vnímá také s tím, že opoziční síly nejsou ve svém mediálním počínání příliš zběhlé. „My už jsme na konflikty zájmů u téhle vlády Andreje Babiše zvyklí a bohužel máme tendenci si otupovat práh toho, co je ještě únosné a co za hranou,“ dodává, proč se téma příliš neřeší.

Anketa

Věříte Romanu Prymulovi?

52%
48%
hlasovalo: 29351 lidí
Dalším tématem bylo avizované omezení funkčnosti Facebooku, pokud budou po volbách ve Spojených státech nepokoje. „Uvidíme, co to bude znamenat. Mě na tom překvapila jedna věc, že tuto změnu, nebo přípravu na krizový scénář, v médiích oznámil Nick Clegg, což je bývalý liberální britský politik a byl to i vůdce liberálních demokratů. Takže na tom je hezky vidět, jak se ti liberálové na jednu stranu tváří a zaštiťují liberalismem, ale ve skutečnosti jim vůbec nevadí žádné utahování šroubů, jaké teď plánuje Facebook,“ řekla komentátorka k záměrům šéfa komunikace Facebooku.

Facebook se podle ní stejně jako u minulých voleb domnívá, že Donald Trump nemůže vyhrát, a tak by podle něho jeho příznivci mohli nepokoje způsobit. Zmiňuje však, že aktuální nepokoje, které můžeme na záběrech ze Spojených států sledovat uplynulé měsíce, vůbec příznivci Donalda Trumpa nezpůsobují. „Spíš bych je zařadila do tábora Joea Bidena,“ říká. Hrozí prý, že se „bude mazat“ a Facebook bude plnit funkci „náhubku“.

K tomu, že se řeporyjský starosta Pavel Novotný (ODS) v uplynulém týdnu za svůj výrok o smrti Babiše a prezidenta Miloše Zemana ocitl „na koberečku“ u předsedy Petra Fialy, nabízí Stonjeková trochu odlišný pohled. „Ona celá tahle věc má ve skutečnosti trochu jiné pozadí, než jak se to zdá. Pan Novotný není nic jiného než docela rafinovaná pomsta Alexandry Udženije za to, že nebyla zvolena místopředsedkyní. A je to pomsta současnému ‚fialovskému‘ vedení. Úkol pana Novotného je jednoduchý a jasný. On má jenom ukázat, jak je ten Petr Fiala strašně slabý. Ale že už si s ním Fiala nefotí ‚selfíčka‘ na Facebook, ale pozval si ho na kobereček, tak to už je neklamná známka toho, že už to i Petru Fialovi došlo,“ osvětlila svůj pohled na věc.

Pavel Novotný, DiS.

  • Největší miláček čtenářů nejnedůvěryhodnějšího webu v Evropě
  • starosta městské části

Žádný efekt to podle ní mít nebude a Novotný bude „vesele škodit dál“, takže se „ještě dočkáme spousty legrace“.

„Kdybych si měla vsadit, kdo bude mít delší životnost v ODS, jestli Fiala, nebo Novotný, tak bych si vsadila na Novotného,“ podotýká.

U migračního plánu Evropské unie komentátorka oceňuje postoj českého premiéra v tom, že EU „vůbec neřeší problém pašeráctví a pašeráků“. Upozornila, že se EU stává součástí obchodu s lidmi a kvůli jejímu postoji každý rok vyhasnou tři tisíce lidských životů.

Řešil se i spor mezi parazitologem a profesorem Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy Jaroslavem Flegrem a šéfem České stomatologické komory Romanem Šmuclerem. „Slyšela jsem mluvit pana Flegra a trochu jsem se vyděsila,“ zhrozila se. Flegra by Stonjeková zařadila mezi „alarmisty“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: rak

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…