Ponížení Lubomíra Zaorálka? Věc pokračuje

03.06.2015 18:51

Omluva ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka (ČSSD) kontroverznímu podnikateli Ivo Rittigovi už dorazila do Monaka. Sám Rittig se tím pochlubil na svém twitterovém účtu, kde také oskenovanou omluvu s vlastnoručním Zaorálkovým podpisem zveřejnil.

Ponížení Lubomíra Zaorálka? Věc pokračuje
Foto: twitter.com
Popisek: Ivo Rittig

Omluvu Zaorálkovi nařídily soudy za výrok, který pronesl před dvěma lety na jednání sněmovny. Dění z Parlamentu tehdy přímým přenosem přenášela do českých domácností veřejnoprávní televize. Zaorálek Rittiga a dalšího politického podnikatele, Romana Janouška, tehdy spojil s miliony a zlatem zabaveným v kauze Nagyová.

Omluva, Zaorálkem vlastnoručně podepsaná, je poměrně krátká: „Vážený pane Rittigu, dne 14. 6. 2013 jsem ve svém proslovu v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR, živě přenášeném Českou televizí, uvedl tvrzení, že ‚u pana Rittiga a pana Janouška našli 150 milionů a deset kilo zlata‘. Vzhledem k tomu, že toto mé tvrzení je ve vztahu k Vaší osobě nepravdivé, tímto se Vám za jeho veřejné pronesení omlouvám.“

I když to tak na první pohled vypadá, ze soudní pře nakonec nevyšel Zaorálek na hlavu poražený. Původně totiž Rittig žádal i omluvu za označení „lupič“, veřejnou omluvu v novinách a k tomu 100 tisíc korun jako nemajetkovou újmu. V těchto bodech ale soudy Rittigovi nevyhověly. Kontroverzní podnikatel navíc musel zaplatit náklady za první i druhou instanci soudu.

Rittig dnes ráno na svém twitterovém účtu přiznal, že omluva na jeho monackou adresu dorazila: „Dorazilo v pořádku do Monaka. Omluva přijata,“ napsal Rittig na sociální síti.


 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…